Camp de TarragonaREGIONS POLICIALS

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPCT 08-03-23

41/2023

Avui, 8 de març, hem assistit a la reunió regional de la RPCT amb el Cap de la Regió, Cap ABP Tarragona i el Cap d’Administració. Us fem un resum dels punts aportats per la USPAC i si necessiteu ampliació o aclariment podeu contactar directament amb el delegat/da de la vostra zona:

 

 • General:

Repartiment de la jaqueta de la nova uniformitat.

Ja s’ha iniciat aquesta mateixa setmana.

Manca de vehicles a les comissaries de la Regió tant pel que fa a vehicles logotipats com no logotipats.

Ens diuen que durant el 2023 arribaran 176 vehicles, majoritàriament de trànsit i possiblement a finals d’any 281 no logotipats. Tenim la setmana que ve reunió de la Subcomissió de materials i insistirem. USC fins 2024 res. Recordem que si un vehicle no està en condicions de circular, fer les gestions corresponents i informeu al mail riscoslaborals@uspac.cat i ho elevarem on correspongui.

Denegacions permutes de servei en alguns destins (sobretot companys que permuten els torn de mati i nit), demanem que siguin flexibles donat que en la majoria de casos es tracta de canvis per qüestions de salut o per conciliació.

Ens diu el Cap de Regió que li passem els casos concrets i ho miraran, que intenten poder facilitar la conciliació. La realitat és que està acreditat que al CME la conciliació NO EXISTEIX per molt Pla d’Igualtat que vulguin vendre!

 

 • Tarragona:

Continua la problemàtica amb els vehicles requisats estacionats al perímetre de la Comissaria de Campclar.

El Cap de la Regió ens dona la raó, i ens comenta que tot i que han millorat una mica en la gestió, no és un procediment àgil atès que no disposem d’un dipòsit judicial per dipositar temporalment aquests vehicles fins rebre l’ordre de destrucció de l’autoritat judicial.

Manca de comandaments a USC Tarragona (caporals i sergents).

Ens donen la raó, diuen que els ha afectat molt el trencament de comissions. Si és necessari diuen que vacances, permisos, etc… el cap de torn regional donarà cobertura.

 

 • UI Tarragona:

Reparació de vehicles. Hi ha dos o tres sense llums els quals fa temps esperen ser reparats.

Són conscients que tenen moltes reparacions i fan el que poden per resoldre com més aviat millor.

 

 • Salou:

Problemes amb la porta d’accés a la zona d’OAC. Sol·licitem una solució urgent per raons òbvies de seguretat.

Ens diuen que és cert, s’avaria constantment i han canviat d’empresa per reparar i esperen això solucionar-ho definitivament.

Seguim amb la manca d’espai a les dependències de la CD Salou i als vestidors.

Sorprenentment, ens informen que el projecte està parat, o sigui que iniciaven el primer trimestre del 2023 i ara sense data d’inici. Això de l’Administració sembla una broma de mal gust…

 

 • ARRO Salou:

Sol·licitem habilitar més espais per poder realitzar les formacions. Així com material pels formadors.

Ens informen que des de l’octubre l’espai que tenen habilitat és la Ciutat Residencial i pel que fa a material, les peticions les pot fer el mateix Cap de l’ARRO pel conducte reglamentari.

“Tope” a la finestra del despatx de suport de l’ARRO que fa tant reclamem.

Ens diu avui el Cap d’Administració que no es farà res. Ho traslladarem la setmana que ve a la Subcomissió d’Infraestructures, però no entenem RES.

Se sap alguna cosa en referència a les 3 places d’oferiment d’ARRO Salou que es va elevar a la CSUCOT com se’ns va dir a l’última reunió regional?

Pendent que la Tècnica ho publiqui, o això ens diuen.

 

 • Valls:

Possibilitat de girar la taula de treball situada a l’ACD de Valls.

No ho faran, consideren la ubicació actual correcta

 

 • UI Valls:

Quan es fa la recollida de les plantacions de marihuana es deixa tota la infraestructura / material al lloc. Hi ha algun criteri a seguir per la recollida d’aquest material?

No ens han donat resposta, la reclamarem per escrit i ho traslladarem també a les Subcomissions que depenen del CSSL i us donarem resposta.

 

 • Sala 112 Reus:

Tot i que l’edifici disposa de carregadors per vehicles elèctrics, no els està permès carregar-los als companys que treballen allí.

Ens diuen que els carregadors no són per ús particular, són per ús de l’edifici i el gerent de l’edifici és qui gestiona.

L’única finestra que hi ha a la zona d’operadors torna a estar trencada.

S’ha augmentat la freqüència del sistema de refrigeració, però ens diu el Cap d’Administració que ho traslladarà a Infraestructures del Departament. La finestra ens reiteren que NO es pot obrir, és de seguretat i emergència.

 

 • Montblanc:

Vehicles insuficients i carregats de quilòmetres.

Mateixa resposta que en la resta de punts anteriors pel que fa a vehicles

Previsió de concurs Trànsit i efectius per reforçar el Sector Montblanc.

Segons cronograma, no saben res més, la intenció és reforçar el sector per recuperar l’escamot que va desaparèixer i solucionar la manca d’efectius.

 

 • Cambrils:

Manca de vehicles a USC.

Mateixa resposta que en els punts anteriors respecte a la manca de vehicles, fins 2024 no arribaran més per USC, cal donar un “Òscar” al que ha fet la previsió i la redistribució de vehicles al CME.

Sol·licitem saber els agents mínims per torn de treball, ja que reiteradament es deneguen APS.

Ens diuen que segons estadística s’han denegat menys del 10% de les hores per assumptes personals demanades. Recordem que SEMPRE heu de tramitar-ho per ATRI sinó les estadístiques no són reals i si us deneguen sistemàticament AP´s feu una NI al respecte i ens l’envieu a rpct@uspac.cat i farem gestions. Això aplicable a tots els destins de la Regió.

 

 • El Vendrell:

Sol·licitem una segona fotocopiadora a la planta baixa de l’ABP Vendrell.

No posaran una segona fotocopiadora sinó que substituiran la que hi ha per una més gran i que pugui donar una millor cobertura.

Sol·licitem informació sobre l’estructura de la nova CD de Torredembarra.

Només saben que durant el primer trimestre de 2024 haurien d’estar les obres finalitzades. De moment no tenen més informació al respecte.

 

 • CP Mas d’Enric:

Problemes amb la neteja d’interiors dels vehicles i furgonetes de trasllats.

Ens diuen que, a banda dels dimecres a Tarragona, també es poden portar a netejar a Vendrell i a Valls qualsevol dia de la setmana, prèvia comunicació.

 

 • Altres punts tractats:

Durant el 2023 a tota Catalunya es crearan 10 sales de lactància, a la resta de comissaries infraestructures mirarà en quins espais es poden ubicar.

Queixes del temps d’espera a Santa Tecla quan es va amb un detingut.

Estan mirant un altre espai (Cap La Granja), per ampliar i tenir-ne dos i intentar solucionar la problemàtica actual.

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les vostres queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da o enviar-nos un correu a rpct@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Tarragona, 8 de març de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.