CONCURS ASCENS TERRITORIALITZAT: NOVA ESTAFA DE LA SUBDIRECCIÓ GENERAL DE RECURSOS HUMANS

42/2023

Avui ha tingut lloc la reunió del GRUP DE PROMOCIÓ I PROVISIÓ DE LLOCS DE TREBALL i per sorpresa de tots els presents, la SGRH n’ha informat que les convocatòries d’ascens a les categories de CAPORAL/A, SERGENT/A i SOTSINSPECTOR/A que s’havien de fer públiques el mes de febrer i en les quals es farien a través del nou sistema de TERRITORIALITAT, FINALMENT NO SERIA AIXÍ I QUE ES FARIEN COM FINS ARA S’HAVIEN FET.

Aquesta notícia realment inesperada i sorprenent ha generat una enorme indignació en tots els sindicats presents, ja que la TERRITORIALITAT era un canvi en el sistema que havia de beneficiar als nous comandaments, així com a la resta més antics a través del concurs General que paral·lelament s’havia de convocar.

El motiu pel qual la SGRH ha decidit prendre aquesta mesura, ha estat el risc de legitimació i legalitat que podien tenir les convocatòries sense l’aprovació del decret que la sustentés, principalment, en la manera d’articular la garantia de permanència dels nous comandaments a les agrupacions. Així doncs, la redacció del nou Decret i la seva aprovació tindrien una demora de 9 o 10 mesos, i davant l’urgent necessitat de nous comandaments, la SGRH havia pres la determinació de fer-ho pel sistema que fins ara s’havien dut a terme.

Com a “dany col·lateral”, els concursos generals paral·lels a les convocatòries d’ascens quedaven suspesos, per tant, tots aquells comandaments més antics que veien en la territorialitat una oportunitat d’assolir una plaça a prop de casa, també es veuran enormement afectats per aquesta decisió.

Des de la USPAC hem posat de manifest la nostra decepció per aquesta decisió del tot inesperada, ja que la TERRITORIALITAT havia generat enormes expectatives d’ascens a molts companys/es que per fi veien la possibilitat de promocionar i millorar professionalment, sense haver de sacrificar la vida personal i professional.

Finalment, doncs i un cop presa aquesta decisió, els concursos d’ascens NO TERRITORIALITZATS es publicaran en 3 o 4 setmanes i seran:

369 PLACES DE CAPORAL/A, RESERVA DE PLACES PER DONES D’UN 35%.
170 PLACES DE SERGENT/A, RESERVA DE PLACES PER DONES D’UN 25%.
96 PLACES DE SOTSINSPECTOR/A, RESERVA DE PLACES PER DONES D’UN 25%.

Evidentment, des de la USPAC-USCOP hem manifestat la nostra indignació i decepció per la notícia, coneixedors de què aquesta decisió suposa pel col·lectiu i esperem que l’aprovació del nou Decret faci de la territorialitat una realitat.
Altres aspectes que s’han tractat a la reunió ha estat la modificació de la Instrucció 6/2022, dels quals us informarem properament.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
10 de març de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.