Pirineu OccidentalREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPPO 28-10-22

266/2022

Ahir vam assistir a la reunió regional, amb el Sots cap de la Regió, Cap d’Administració i Oficina de suport Regional. Us fem un resum dels punts tractats:

 

 • Efectius: El nombre d’efectius de la regió és de 452: 72 efectius a Trànsit i 380 a la resta de serveis. Pel que fa als agents de les promocions 28 i 29, ens informen que tot just el dia anterior a la reunió, 27 d’octubre, han informat els Caps que tots aquests agents es queden al seu lloc de treball actual.
 • Vehicles: Ens diuen que donat que no arriben nous vehicles pel problema amb la licitació deserta, des de la Regió s’ha ampliat el contracte amb el servei de manteniment.
 • Uniformitat: Segueix el calendari previst. Pel que fa a la possibilitat de dotació d’uniformitat específica, ens diuen que s’ha avançat i és possible la compra d’algunes peces com polaines, gorra polar, botes… Estarem pendent, però desgraciadament som incrèduls en sentir les campanes de sempre.
 • Hores extres: S’ha sol·licitat des de la Regió l’inici de la campanya d’hivern. De tota forma són conscients que davant el major nombre d’efectius que altres anys, aquest paquet d’hores pot ser força menor. Demanem que no s’utilitzi els agents de nova arribada per omplir serveis especials que d’altra forma es farien pagant i que aquestes hores arribin a tots els serveis.
 • Formació i ARRO: Actualment, hi ha 4 equips, tots amb caporal, tot i que aquests no compten amb els efectius idonis (que serien 7 o 8). Certifiquen els problemes de darrera hora tant de tirades com altres formacions. El fet és que els formadors de l’ARRO són alhora efectius operatius dels grups i hi han hagut serveis especials coberts per aquests. S’ha demanat que es prioritzi la formació i que en tot cas es pugui cobrir el servei d’una ARRO petita amb altres mitjans com la compensació amb hores extres.
 • Trànsit: Continua la problemàtica inassumible de manca d’efectius i de cobertura de serveis, sobretot a les nits. S’espera nou concurs a finals d’any.
 • Unitats Investigació: Es trasllada la problemàtica amb agents que estan adscrits en aquestes unitats sense la pertinent comissió, que sigui reconeguda aquesta des del primer dia amb efectes retroactius.  Ens informen també de l’arribada de nous vehicles ben aviat. Així mateix, es posa sobre la taula la possibilitat de fer altres horaris diferents del torn partit. Des de la Regió ens diuen que els Caps de les unitats tenen la potestat d’adaptar els horaris en ser especials i que en cas de ser millorable el servei no es posarà cap impediment.
 • La Seu d’Urgell: Davant la petició de manca d’espai ens diuen que s’està treballant en l’ampliació de dependències a un edifici proper. S’ha fet una visita junt amb Infraestructures i la valoració ha estat positiva per la qual cosa s’espera que tiri endavant. Es trasllada també el problema de l’emmagatzematge de la marihuana que esperem que resolguin.
 • Puigcerdà: S’ha informat els Caps de la recent problemàtica amb canvis d’horaris a agents de nova arribada per cobrir els torns de nits. Ja es va fer la queixa als Caps de la comissaria i sembla que s’ha solucionat, però es trasllada a la Regió en ser un tema recurrent d’altres anys. S’ha informat de deficiències greus en la climatització de l’ACD i de la manca de dipòsits/espais per la marihuana que esperem que es resolgui.
 • Tremp: Reiterem la petició de l’obertura d’una finestra al menjador de la comissaria. La resposta després d’una recent inspecció d’obres és que és “molt complicada” pel tipus d’estructura. Continuarem demanant el que és una “necessitat” i no pas allò que des d’altres instàncies sembla que veuen com un caprici. D’altra banda, tot i que amb la no cobertura de les licitacions no arriba cap vehicle, pensen que més endavant arribarà algun vehicle 4×4 integral.
 • Sort: Davant la important manca d’espais, sembla que es podrà fer alguna obra per l’ampliació del “zulo” de vestidor de dones i també el trasllat del “brífing” a la planta superior. Esperem que així sigui, perquè aquest espai no deixa de ser el distribuïdor de qualsevol casa, especialment transitada.
 • Pont de Suert: Es canvia la màquina refredadora de la comissaria i es fan treballs per pintar tot l’edifici. Així mateix, hi ha prevists nous treballs per la reubicació d’espais a la comissaria. Sembla que es podrà guanyar força espai.
 • Vielha: S’estan finalitzant els treballs de pintura de l’edifici i es faran treballs per l’escomesa del gas (es preveu la substitució a una nova caldera de gas). També es preveu a totes les Comissaries el canvi a llums leds (treballs fets en algunes), substitució o col·locació de cortinetes noves als edificis i també a les peixeres.
 • Es preveu un oferiment de places de caporal i sergent a la Regió, previ al proper concurs de promoció d’ascens. Si teniu dubte de les condicions de la nova promoció territorialitzada podeu consultar l’app on ho expliquem o al vostre delegat/da de referència.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSSOS

29 d’octubre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.