ACCIÓ SINDICAL

RESUM REUNIÓ AMB SGRH SOBRE LA PROVISIÓ TEMPORAL DE LLOCS DE TREBALL: COMISSIONS DE SERVEI I ADSCRIPCIONS PROVISIONALS

265/2022

Avui ha tingut lloc una reunió monogràfica sobre l’aplicació del punt 3.5 de la Instrucció 6/2022 sobre la Provisió Temporal de Llocs de Treball, que fa referència a la finalització de comissions de serveis i adscripcions provisionals amb la resolució de les convocatòries de provisió definitiva.

Tant la Subdirecció General de Recursos Humans, com la Comissaria General Tècnica han remarcat, que malgrat que la Instrucció 6/2022 afecta a tot el Cos de Mossos d’Esquadra, de moment i un cop resolt el Concurs General, les places a les quals tindria afectació aquesta instrucció en l’oferiment que s’ha de fer, serien sobre les places de Seguretat Ciutadana. Per tant, aquelles places ocupades en Comissió de Servei a les diferents ESPECIALITATS, no es veurien afectades en aquest oferiment, i es seguirà el mateix procediment en el moment en què es duguin a terme els corresponents Concursos d’Especialitat.

Dit això, la SGRH juntament amb la Comissaria General Tècnica, ha establert el procés i criteris que es duran a terme per aplicar el contingut de la instrucció.

L’objectiu ha estat determinar la cobertura d’ocupació a les diferents destinacions un cop desfetes totes les comissions i tothom retorna al seu lloc, analitzar les necessitats de cada servei i aleshores fer l’oferiment oportú.

Fet aquest “mapa”, el nombre de comissions que seran revocades ens informen que seran unes 300 aproximadament (216 mossos, 40 caporals, 20 sergents i algun sotsinspector).

Aquelles comissions de servei que afecten Caporals que tenen plaça a una destinació i que el motiu de la comissió és per tal que se li assigni la plaça de Cap de Torn d’aquell destí, no es veuran afectades per l’aplicació d’aquesta instrucció, ja que la Comissió de Servei no es fa per ocupar una plaça en una destinació, sinó per assignar unes funcions a un Caporal que ja ha obtingut la plaça en aquell lloc de treball. Tampoc afecta les 3 places de la categoria de Sergent que fan funcions de Cap de Torn de Sala Regional.

Fetes aquestes consideracions, finalment l’oferiment serà d’unes 170/180 places entre mossos, caporals i sergents, en el qual només podran participar les persones que estiguin a Seguretat Ciutadana. La manera de fer la provisió del lloc de treball serà en comissió de servei o adscripció provisional, en cap cas es tracta d’un nou concurs general, i es durà a terme la setmana vinent o la següent, per fer-se efectiu la primera o la segona setmana de desembre.

Els criteris per assignar les places de l’oferiment seran:

  • Antiguitat
  • Que s’hagi participat en el darrer concurs general
  • Necessitats de servei de la destinació d’origen: Molt important aquest darrer ítem perquè planteja la situació que un funcionari amb 15 anys d’antiguitat, que ha participat en el darrer concurs general i que a la seva destinació estan en dèficit d’efectius pot no assolir una plaça de l’oferiment, mentre que un funcionari amb 5 anys d’antiguitat però que la cobertura del lloc on està destinat pot assumir que marxi, aniria a la plaça que desitja el funcionari més antic, per tant, el criteri de l’antiguitat està estrictament condicionat a un altre factor del qual en cap cas és responsable el funcionari més antic, però sí que en paga les conseqüències.

S’han ajustat a senzillament explicar l’aplicació d’aquest punt 3.5 de la Instrucció sense entrar en cap altra més qüestió ni deixar que hi entrem.

Queda pendent que ens convoquin a la reunió monogràfica de l’oferiment previ al concurs de promoció territorialitzada, com es van comprometre el passat 6 d’octubre al Consell de Policia, ja han passat vint dies, continuem esperant.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Barcelona, 28 d’octubre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.