ACCIÓ SINDICAL

PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS A MOSS@S: MISSIÓ IMPOSSIBLE

206/2022

No són pocs els escrits i queixes adreçats des de la USPAC a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral, però aquesta sembla que segueix “missing” i només reacciona a cop de denúncies.

Vam començar la temporada d’estiu, amb les onades de calor i davant la poca previsió de cada any pel que fa a la climatització de les comissaries, ens veiem obligats a interposar denúncies a Inspecció de Treball per garantir unes condicions laborals dignes a les nostres comissaries.

La nostra tasca policial està patint també la climatologia i les altes temperatures que aquest estiu estem tenint, afectant les condicions laborals dels que treballen diàriament al carrer i també aquí és notòria la manca de previsió d’aquells que haurien de vetllar per la salut dels seus treballadors: avui dia, encara no hi ha cap regulació en aquest sentit, i és una problemàtica que s’està produint sobretot a unitats que realitzen periòdicament controls de prevenció com són USC, Trànsit o Ordre Públic.

Sol·licitem un protocol per garantir la salut dels treballadors en l’exercici de les seves funcions, sobretot pel que fa a controls preventius o funcions estàtiques en situacions climatològiques adverses, pel risc de patir problemes de salut greus i fins i tot accidents de trànsit a causa de lipotímies, baixades de tensió, cops de calor… És necessari regular el temps d’exposició al sol i les condicions en situacions climatològiques adverses, no ens val el “sentit comú” del que manquen alguns caps.

Molts companys ens heu fet arribar també incidències de cremades de pell pels efectes del sol o malestar ocular per no tenir ulleres de sol. Són moltes hores de servei al carrer i d’exposició als raigs del sol i a altes temperatures.

La normativa en prevenció de riscos i salut laboral, preveu tant les ulleres de sol com la crema de protecció solar com a EPI’s, i els ha de proveir l’empresa al treballador i han de complir unes normes UNE-EN-ISO de protecció.

Exigim que la Subdirecció de Prevenció de Riscos faci la seva feina, no només reaccionant als nostres escrits i denúncies sinó amb la tasca preventiva que li pertoca i que vetlli i garanteixi la salut de tots els moss@s.

La Sentència del 29 de juliol de 2020 del TSJC en plena pandèmia de la covid ja declarava, a instància de la USPAC: “el incumplimiento por parte del Departamento de Interior de la Generalitat del deber de protección de los funcionarios del cuerpo de Mossos d’Esquadra”.

Denunciarem els cops que faci falta per protegir als nostres, no ho dubteu!

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
11 d’agost de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.