RECLAMACIÓ D’INDEMNITZACIONS PER FORMACIÓ

147/2019

Des d’USPAC fa temps que sol·licitem prioritzar una formació descentralitzada i que no suposi una despesa econòmica que els companys hagin d’avançar i que no se’ls retorni fins passats mesos o, en molts casos, anys. És just per aquest motiu que en data 3 de desembre hem sol·licitat a la Subdirectora General de Recursos Humans canvis respecte a la instrucció vigent actualment.

La instrucció 9/2009, de 21 setembre, de modificació parcial de la instrucció 9/2006 sobre la formació dels funcionaris del cos de Mossos d´Esquadra preveu en el seu apartat 3 les indemnitzacions per raó de servei.

Aquesta instrucció en el seu punt 3.3 estableix les indemnitzacions per despeses d’allotjament i les condicions de participació:

 

  1. Allotjament residència ISPC
  2. Allotjament a hotel proper a ISPC
  3. En el cas que no hi hagi ni residència ni hotel proper, vehicle policial de la unitat policial corresponent.
  4. Si no hi ha disponible un vehicle oficial, mitjans regulars i col·lectius de transport.
  5. Nomès en el cas que no hi hagi ni vehicle policial i que no s´aconsellin mitjans de transport col·lectius, s’autoritzarà l’ús de vehicle particular.
  6. En cas d’autoritzar un vehicle oficial, només es posarà un cotxe oficial per, com a màxim, quatre participants.

 

Es remarca que en cas de rebuig o no compliment d’aquestes condicions només es tindrà dret a percebre les indemnitzacions per desplaçament del dia d’inici i del dia de finalització.

 

Des d´USPAC veiem tot un despropòsit aquestes condicions. Si ja és prou penós i complicat realitzar un curs lluny del teu destí conciliar-ho amb la vida personal i familiar, ho és molt més quan aquest fet implica avançar una quantitat de diners que no se sap quan es recuperaran.

L’allotjament al ISPC no sempre és possible. Obligar a pagar un hotel o passar tan sí com no pel transport públic és una opció que en tot cas hauria de ser voluntària, MAI una condició obligatòria per poder cobrar, en el cas de denegació d’aquests supòsits, el quilometratge.

 

Per tot això sol·licitem:

 

  1. La descentralització d’una vegada per totes de la formació, donant opció a tothom a poder-hi accedir sense tants entrebancs com fins ara.
  2. En el cas d’haver de realitzar la formació fora del lloc de treball, que es prioritzi allotjament ISPC. Si no és possible, aleshores utilitzar vehicle policial o particular, pagant en aquest últim cas tots els dies de desplaçament, com no pot ser d’altra forma.
  3. Que l’opció d’allotjament a un hotel proper només pot ser una opció voluntària i en tot cas és l’administració qui ha d’avançar el seu pagament de manera immediata.
  4. Exigim un cop més que la formació es realitzi dins la planificació de treball anual.

 

PER UNA FORMACIÓ DESCENTRALITZADA, DINS LA PLANIFICACIÓ DETREBALL ANUAL, DE QUALITAT I QUE NO ENS COSTI DINERS ALS MOSSOS I MOSSES!!!

 

Barcelona, 3 desembre de 2019

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.