ACCIÓ SINDICAL

DEMANEM UN TORN FIX AL CME

295/2021

El proper any 2022 s’iniciaran nous reptes en matèria de conciliació familiar i règim horari, arrel de la convocatòria del grup de treball que USPAC va sol·licitar crear en el sí del Consell de Policia.

La nostra organització sindical, en el primer Consell de Policia al qual vàrem assistir, el dia 5 d’octubre de 2015, un dels punts que demanàvem era el torn fixe per al nostre cos. I ho vam fer assimilant el sistema Q5 a dos torns, és a dir TORN DIA i TORN NIT.

No únicament vàrem demanar-ho al 2015, si no que al llarg dels anys i diferents escrits hem vingut proposant quelcom.

Així mateix, considerem que la proposta de la USPAC seria la solució menys traumàtica per a una administració immobilista i al·lèrgica als canvis, sempre que no siguin proposats per ella mateixa.

TORN DIA

Sol·licitem la creació d’un Q3 general, amb la mateixa freqüència horària (matí – tarda), sense cap experiment més. Els torns haurien de ser 8,5 hores de dilluns a divendres i 12 hores el cap de setmana.

Únicament son necessaris tres escamots, i en aquests es podrien incloure la majoria d’agents en segona activitat, ja que en aquets horaris en que es concentra el gran gruix de tasca administrativa.

TORN NIT

Es sol·licita la creació d’un Q2 amb freqüència 7×7 amb torns de 8.5 hores de dilluns a divendres i 12 hores el cap de setmana. Però, en aquest cas, aplicant un coeficient de 0.08 per cada hora planificada de treball que eixuga el romanent. D’aquesta manera qui treballa en torn de nit guanya més (tot i que continuem insistint en l’augment del preu hora nocturna) i treballa menys hores anuals pal·liant en part el desgast extra que suposa aquest torn.

Tant el torn dia com el torn nit han de gaudir de flexibilitat a favor dels companys/es alhora de fer canvis, tant d’horari en el cas de matí-tarda, com en el fet de treballar 14 dies seguits, de manera voluntària.

A tot això, sumarem iniciatives com la creació d’un banc del temps, que ja hem presentat per tal que afavoreixi la possibilitat de treballar festius planificats per disposar d’hores acumulades per necessitats familiars.

Els avanços en matèria de conciliació familiar no es poden demorar més. En aquest cos policial s’han d’abordar amb valentia i convicció, i no només per part de l’Administració, ja que aquí la nova Prefectura té molt a dir.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
22 de desembre 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.