COMPETÈNCIA SANCIONADORA PER A LES FALTES LLEUS

179/2021

Des de la USPAC hem transmès al Director General, com a màxim responsable de la Divisió d’Afers Interns, la nostra preocupació per la deriva que s’està instaurant en aquest aparell cada cop més repressor, on les seves praxis són més pròpies de règims anteriors.

Desconeixem quina és el veritable “animus laedendi” (ganes de fer mal) d’aquests “policies”, amb funcions merament administratives contra el nostre cos.
L’excés de cel, l’abús arbitrari del procediment i la manca d’empatia són trets totalment reconeguts per qualsevol company/a que ha passat per les seves “mans”.

Mai hem renegat de la seva existència, però en els últims mesos, actituds d’aquesta Divisió xoquen frontalment contra els principis del nostre col·lectiu, i el missatge que es llença a la totalitat d’agents que dia a dia treballen en funcions policials, és devastadora.

Encara no hem superat la pandèmia, els esforços dels què hem estat a la primera línia han estat més que demostrats. Evidenciant el fort compromís del nostre cos amb la ciutadania i la seva vocació de servei.

Dit això, en els últims mesos les obertures d’expedients per faltes lleus han crescut exponencialment i és aquí on, com a responsable hem demanat al DGP que delegui en els casos de faltes lleus, la seva competència sancionadora als Caps de les comissaries on s’han produït aquestes presumptes infraccions.

Amb aquest canvi, el que es pretén és que tots aquells informes positius que aquests caps de comissaria han fet per evitar i alleugerar sancions als seus agents, basant-se en la trajectòria professional, en la manifesta d’acció no dolosa i contextualització real dels fets, tinguin la seva eficàcia i evitin la creixent desmotivació dels agents a peu de carrer.

En molts casos amb una amonestació per escrit serà “càstig” suficient, evitant l’escalada de desafecció generalitzada, alhora obrirà nous ponts entre la escala bàsica i les escales de comandaments, dotant a aquests últims d’una nova eina de cohesió grupal.

En el mateix Departament d’Interior ja ens trobem que en el cas de faltes greus i molt greus la competència sancionadora és de Conseller i aquest la té delegada en el Secretari General del Departament.

Sol·licitem que delegui la seva competència sancionadora en la imposició de les faltes lleus en els caps de comissaria o caps de les unitats on els agents presten servei.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

23 de juliol de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.