RESUM DE LA COPSA DIA 6 DE JULIOL DEL 2020

Download Now

99/2020

Després de diversos intents per part d’USPAC per tal de realitzar la Comissió Permanent de Segona Activitat, tal com marca el calendari que s’havia d’haver fet al maig, avui, per fi, hem reprès les sessions de la COPSA, de manera telemàtica, tal com han fet les diferents comissions i comitès, menys aquesta. Els punts més importants són:

1.- La situació actual de segona activitat del cos de mossos d’esquadra és 212 funcionaris en segona activitat per edat, per causa mèdica 195, i el total son 407 en segona activitat, de les quals 224 en caràcter definitiu, 137 en adscripció provisional, 46 en comissió de servei.

2.- Els expedients en tràmit són 41 de 2a activitat dels quals, 30 són per causa medica i la resta per edat.

3.- Hi ha 230 persones en llocs de suport tècnic no policial, i 30 expedients en tràmit.

4.- Presenten una proposta de text articulat de modificació de l’actual Decret 246/2008, del qual considerem que és tot un seguit de despropòsits per limitar i escanyar encara més els funcionaris en les seves funcions, sou, places…etc. USPAC aportarà les al·legacions corresponents per tal de defensar els nostres drets.

Avui s’han dit coses molt greus per part de la senyora Cartiel, la Subdirectora General de Recursos Humans, com “els llocs de treball de tècnic de suport no policial que en el moment de l’entrada en vigor d’aquesta regulació estiguin ocupants per persones en la situació d’incapacitat permanent total es modificaran a llocs de segona activitat”.
Això representarà la pèrdua de la prestació per IPT, a la que la Subdirectora ha respost “això ja no és qüestió meva, jo no tinc ni idea” i “tothom que passi a segona activitat haurà de concursar per una plaça al cap de dos anys, excepte les escales executives i superiors, que continuaran al seu lloc.” Els comandaments es recol·locaran en segona activitat perquè es puguin jubilar als 65 anys sense pèrdua econòmica, com sempre la tropa no compta per a res.

5.- La Subdirectora General de Recursos Humans s’omple la boca dient “modificar el decret per tal de no deixar a ningú enrere”. Realment fan un “teatro del bueno”, diuen una cosa i en redacten una altre; la persona a sobre de patir una incapacitat, se’l deixa amb el cul a l’aire, sense plaça, i sense prestació. Senyora Cartiel, això és no deixar ningú enrere? Entén què significa “YOU’ll NEVER WALK ALONE”? Doncs vostè està fent exactament el contrari; és a dir, que mentre els IPT perdran la prestació, mentre l’escala superior i executiva estaran tan tranquil·lets a la seva plaça definitiva.

El Decret és per tots igual, sense discriminacions.

6.- Respecte a les adaptacions de lloc de treball, seguim sense disposar dels comunicats interns, i per la qual cosa el funcionari no pot aportar al·legacions ni impugnar. Actualment estem sense un procediment establert. Segueixen encallats per impedir que els comandaments interpretin les instruccions dels metges.

7.- Ens mostren unes diapositives no-actualitzades referent als nous llocs de treball susceptibles de segona activitat, essent un total de 3800 aproximadament. No ens aporten cap catàleg. Fem èmfasis als llocs que no existeixen però que es van fent nous, per les escales Superior i Executiva; en concret son 94 per inspectors, 33 per intendents, i 10 per comissaris. Això si, depenent d’on, se’ls hi demanarà una formació i experiència.

La senyora Cartiel finalitza dient que podem fer-li arribar les aportacions que considerem en aquesta modificació al decret i al catàleg. Evidentment, les farem arribar, però servirà d’alguna cosa? O ja ho tenen tot decidit?

La unilateralitat i la manca de consens ja es “marca en aquest Departament” només existeix la seva opció, no escolten, mai fan autocrítica i com que saben que aviat no hi seran, pensen que ja s’ho trobarà el següent…

MAI HEM TINGUT UNA GESTIÓ TAN PÈSSIMA I INDECENT VERS ELS MOSS@S. SEGUEIXEN FENT HISTÒRIA…

Barcelona, 7 de juliol de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.