COMISSIÓ DE SEGUIMENT I AVALUACIÓ DE LA IMPLEMENTACIÓ DEL PLA D’IGUALTAT DE LA PG-ME 21-07-22

190/2022

El passat 21 de juliol vam ser convocats a una nova reunió telemàtica per continuar participant en la implementació del Pla d’Igualtat.

Se’ns va plantejar quin és l’estat actual de l’Enquesta sobre Igualtat que es vol fer a tots els membres de la PG-ME. Aquesta actuació és bàsica per entendre quins motius/interessos poden ajudar i contribuir a l’augment d’efectius femenins a l’organització, i paral·lelament, que augmenti també la seva presència en unitats especialitzades i llocs de comandament. La SGRH ja va manifestar la intenció d’incloure també preguntes que permetin saber el parer de tots els membres de la PG-ME i que siguin d’interès pel Grup de treball de conciliació i horaris.

Des de la USPAC sempre hem defensat la necessitat de realitzar aquesta enquesta i així donar veu a tots els efectius perquè puguin transmetre la seva realitat i un cop analitzada, aplicar mesures reals per assolir una conciliació entre la carrera professional i la vida familiar. És prioritari i urgent treballar en aquest sentit.

De les 158 actuacions que es plantegen al Pla d’Igualtat, encara queden 6 pendents d’iniciar, i 3 d’aquestes relacionades amb la concessió de recompenses i distincions rebudes per actuacions policials. La USPAC va tornar a deixar clara la seva postura d’exigir un canvi del sistema de concessió de medalles i felicitacions, que sigui més just i transparent per a tots els membres de la PG-ME, independentment del seu gènere. Ens reiterem en el nostre posicionament en contra de les quotes.

Se’ns va presentar l’Estudi qualitatiu sobre la situació de les dones i homes a la Divisió de Trànsit, elaborat per la Unitat d’Igualtat i Equitat, on es recullen alguns dels motius que propicien la baixa presència femenina en aquest servei i proposa mesures per revertir aquesta situació. S’ha de valorar aquest estudi, ja que ha permès extreure dades molt rellevants. La USPAC ha traslladat tant a la SGRH com a Prefectura, les problemàtiques reals i cal començar a treballar no només per incrementar el nombre d’agents femenines, sinó reflexionar sobre el motiu pel qual en el darrer concurs de trànsit van marxar més de 60 efectius de trànsit.

Escoltin les nostres aportacions, són les que ens manifesten i transmeten els efectius que treballen i estan dia a dia a primera línia de les seves Unitats i Serveis. Potser així avançaríem i no ens trobaríem en situacions com l’actual, que de 231 places ofertes pel torn fixe de nits, només s’ocuparan 129, entenen ara perquè la USPAC no va voler signar aquest acord?

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

25 de juliol de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.