RESUMS REUNIONS

RESUM CONSELL DE LA POLICIA 29-03-23 (I)

58/2023

 • En el primer punt, aprovació de l’acta de la sessió anterior del Consell de la Policia: s’informa de manera desfavorable a la seva aprovació. Alhora, demanem que es continuï amb el format anterior de les actes. En aquest mateix punt inicial es parla sobre un expedient disciplinari exposat en la sessió anterior, el qual vam manifestar-nos en contra, i el DGP dona unes explicacions insuficients. Se li pregunta, fins a dues vegades, si la DAI i DGP han “tirat pel dret” i han sancionat el company en qüestió; o bé s’ha contactat amb el company… El DGP no respon.
 • La USPAC informa desfavorablement sobre l’expedient disciplinari 40/22, ja que es considera que existeix una vulneració de drets dels mossos, de manera constant i reiterada, per part de la DAI amb la connivència de la Direcció General de la Policia. A més, afegim que aquesta mateixa setmana hem guanyat una nova sentència al TSJC, per un cas molt similar al tractat. Nova clatellada a la DAI/DGP.
 • La USPAC informa desfavorablement sobre l’expedient disciplinari 44/22, ja que es vulneren sistemàticament els drets dels mossos investigats en els expedients. Com sempre reiterem: té més drets un investigat en un procediment penal que qualsevol mosso/a investigat per la DAI. Així mateix, hem demanat que es modifiqui el reglament sancionador i acabar amb les males praxis de la DAI.
 • Promoció d’ascens territorialitzada: com tothom ha vist, la SGRH s’ha “carregat” de facto la convocatòria per territoris, sobre la qual portàvem treballant més d’un any i mig. És més, el mateix Conseller d’Interior va anunciar, el desembre de 2022, un acord de Govern sobre les promocions d’ascens territorials.

Des de la USPAC hem mostrat, novament, el nostre desacord i hem sol·licitat, novament, que es faci la promoció d’ascens de Caporal/a, Sergent/a i Sotsinspector/a amb la territorialitat acordada, ja que totes les organitzacions sindicals hi estàvem a favor, inclús el mateix Departament d’Interior també.

La SGRH s’escuda en la manca de legitimitat per fer aquesta convocatòria d’ascens, si no es modifica el Decret 401/2006. La USPAC ha insistit que hi ha sentències del TSJC on s’avala que un acord de Govern és equivalent a un reglament, per la qual cosa, normativament parlant, es pot fer l’ascens territorial.

A més, hem advertit de la indignació que ha creat aquest engany al CME.

 • Aprofitem per recordar que el proppassat 10 de març, la USPAC va expressar la seva indignació per aquesta nova estafa de la SGRH (comunicat).
 • Els oferiments, de provisió temporal, que s’han publicat després de la Instrucció 6/2022 atempten contra els principis de mèrit, capacitat i antiguitat que marca el mateix Decret 401/2006, de Provisió de Llocs de Treball, i a la transparència. Cal recordar que la USPAC sempre ha demanat i demanarà que TOTES les places han de ser ofertes mitjançant concurs i no pas en oferiments. A més, la mateixa llei de Policia ja regula que els oferiments han de ser excepcionals.
  • Negar la sortida d’efectius de certs destins, sense ni tan sols haver publicat amb anterioritat quins destins estan sota cobertura (demanem la publicació d’aquestes cobertures), és com a mínim poc transparent.
  • Realitzar un oferiment només per a gent en provisional, negant la possibilitat a companys/es més antics a aconseguir un destí més prop de casa, tampoc s’ajusta als criteris esmentats anteriorment.
  • Donar prioritat a gent que ocupa “llocs singulars” és discriminatori i injust.
  • S’han trencat comissions i alguns “privilegiats” segueixen al seu lloc comissionats, sense haver participat en el Concurs General. Mostrant, un cop més, que la Instrucció està feta per blanquejar certes comissions i fer-ne d’altres a “mida”. Una autèntica vergonya!!!

Alhora, hem denunciat la mala fe en el darrer oferiment de 16 places realitzat a Lleida, en el qual únicament varen participar els efectius de la 28a (comunicat). És injustificable que al Concurs General només va sortir 1 plaça; mal repartiment dels agents de pràctiques; en l’oferiment públic a tot el CME, únicament 5 places; i 15 dies després de les incorporacions es treuen 16 places més. Un insult al CME. Vergonyós.

Per acabar, dir-vos que únicament s’han tractat 5 punts dels 24 i el Conseller d’Interior ens ha convocat per una segona sessió pel dia 17 d’abril.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

29 de març de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.