PUNTS REUNIÓ REGIONAL RPP 07-10-2021

244/2021

Incidències/peticions a les comissaries de la RPP:
• Número d’efectius en pràctiques a la RPP i totals d’efectius a la RPP:
Un total de 1059 efectius, 82 dels quals pertanyen a serveis centrals. De pràctiques, 0 Lleida; 10 Mollerussa; 7 Les Borges; 5 Ponts; 10 Balaguer; 12 Tàrrega; 8 Cervera.
• Reclamem una bossa d’hores extres per la RPP. Que cada ABP/Unitat les destini pels serveis especials que s’han de cobrir o greu manca d’efectius. En som conscients que s’han donat moltes hores, enguany per l’ORIS.
La regió diu que supera al seu àmbit i que ells no decideixen sobre les hores extres.
• Agents “fan de responsables”, és reiterat. A més amb la Tàser encara han d’assumir més responsabilitats. Sol·licitem compensació de 30 minuts per torn.
Companys/es, la Regió no volen compensar als agents que fan de responsable (ja sabeu…) A més, informen que els agents no tenen l’obligació d’agafar la Tàser.
• Manca de Places de 2a activitat a la RPP: som la regió més envellida del CME, tenim certa responsabilitat per donar-li una mica de llum i trobar solucions.
La regió no es “mulla” i ens emplaça a la COPSA i al CSSL. Senyors/es, fer com els polítics i mirar cap un altre costat no ens aportarà cap solució, ans el contrari.

• Demanem que tothom en horari laboral ha d’anar completament i correctament uniformat. O només hem de complir aquells que treballem al carrer ?

• Compensació/gratificació pels efectius que van a treballar sempre. La resposta: supera l’àmbit de la Regió i que ho elevem més amunt. Això si, la regió també veu que no pot cobrar lo mateix aquell qui estar de baixa i qui va a treballar.

• Canvis de treball a festa per generar romanent i així poder planificar a qui ja no té hores. La regió va donar ordres a totes les ABP’S que això no es pot fer, i ens emplaça a qui succeeix novament els hi diguem. Companys/es, estigueu al cas.

• Cobertura tauletes: és cert que en alguns punts falla, però que s’ha traslladat a la DSIP perquè ho arregli. Disposem de 124 tauletes a la RPP i cada dia s’utilitza més.

• A la RPP hi tenim molta gent en comissió de serveis operativa. L’administració es compromet a posar ordre mitjançant els propers concurs d’USC i d’especialitats.

• Problemàtica amb la marihuana: ens informen que a la regió s’ha parlat amb tots els jutjats i fiscals, els quals estan autoritzant la destrucció de les plantes al moment.

USC/Comissaria Lleida

• Locutoris OAC i altres: ens confirmen que les obres dels locutoris s’han aturat, ja que no hi ha acord amb els locutoris sense ventilació. Pel que fa a les obres per adequar espais, pel tancament de la SRC, es farà al 2022 per tenir un cost elevat.

• Queixes hores extres (ORIS): per la manca de comunicació cap els efectius que es troben en setmana de festa i no reben novetats d’aquest oferiment. I sobretot una manca de transparència en l’oferiment del mateix.

Els exposem que hi ha sistemes que funcionen per evitar que sempre hi vagin els mateixos o que d’altres no se’ls truqui,… i així evitar sospites d’afavoriment a alguns. Per exemple lo VAR-15 o lo llistat que es fa a l’ARRO, ambdós ofereixen unes garanties de transparència i igualtat entre tots els membres de la unitat.

Diuen que prenen nota i miraran d’aplicar un o l’altre per a futures hores extres.

• Figura Ponent 100: és un tema llarg i complex, qui vulgui tenir més informació que m’ho digui i li passo. La regió diu que és un tema operatiu i no sindical. No obstant, tindran en compte les queixes i/o aportacions per valorar quelcom.

• Plaga mosquits durant l’estiu: ens diuen que quan ho detecten, apliquen el protocol que tenen i avisen a l’empresa encarregada del control de plagues.

• Tirador porta garjoles: detinguts violents han causat lesions (mossegant o colpejant) les mans dels companys/es. Ens diuen una qüestió que supera l’àmbit regional i s’ha de traslladar al comitè perquè es realitzi l’estudi corresponent.

• Romanent torn nit i cap de setmana. Torns de vacances injustos pels efectius dels escamots. No tenim prou en treballar els caps de setmana i festius de l’any, que com a “premi” ens posen els divendres i dissabtes de T/N durant l’estiu. ÉS UNA VERGONYA. I denota que qui ens planifica està còmodament en el seu despatxet sense patir a la seva salut el fet de fer torns i nits. A més, sempre fent les vacances al juliol i agost, quan la resta ens hem de repartir per tots els cicles.

No ens han respost, ja que consideren que s’ha tractat en altres reunions.

Companys/es, recordeu que si us falla la salut us heu d’adreçar als centres de l’ICS.

• Incidències: sol·licitem que aquesta figura sigui fixa durant tots els torns (nits també), per preparar material pel torn següent i altres funcions. A més, és necessari que sigui un caporal/a qui desenvolupi aquesta funció, ja que l’entrada i sortida de detinguts son funcions atribuïdes a un comandament.

Ens diuen que tenim raó, però que no disposen de suficients caporals a la USC per fer aquesta tasca fixa. Ens emplacen a parlar-ho amb l’ABP. Buscarem solucions.

• Arc detector de metalls: que està demanat, però no saben quan arribarà.

• Dutxes: punt repetit en moltes reunions. Finalment, en breu començaran les obres per arreglar les humitats de les 4 dutxes tancades i que funcioni tot bé.

• Manca de vehicles, sobretot torn matí i també tarda. Hi ha 382 vehicles licitats, per a finals d’any, a tot el CME. Quants vindran a la RPP ? La previsió és de 13.

• Manca d’espai i calor excessiva als vestidors: és punt que surt a totes les reunions, i davant de la ineficàcia per trobar una solució… la USPAC ho ha denunciat a Inspecció de treball. Ens diuen que Infraestructures ho té sobre la taula per fer una redistribució. La regió (Caps i adm.) han demanat que sigui una ampliació, ja que és la única solució. La DGP no vol climatitzar els vestidors, únicament calefacció. Miraran com millorar la extracció i ventilació.

Mollerussa

• La USPAC porta anys demanant, a diferents reunions, el trasllat del sector de trànsit Tàrrega a la nova comissaria de Mollerussa. La regió no té inconvenient en què així es faci, sobretot per descongestionar la comissaria de Tàrrega. No obstant, compliran les directrius que els hi marqui la Comissaria General de Mobilitat.

• Manca d’espai i condicions infrahumanes: portem anys i anys escoltant les diferents excuses de l’adm. Fa 3 anys que es varen comprometre a posar uns mòduls per poder treballar en condicions. A dia d’avui, encara no hi ha res.

Les Borges Blanques

• Barrera de l’entrada continua espatllada. Està reparada, provisionalment.

• Fa uns anys es va desfer l’OAC fixa i això ha generat un seguit de problemes a aquesta CD. Ens diuen que és un tema Organitzatiu i va ser decisió del CAP, per pal·liar la manca d’efectius dels escamots. Arran de la petició expressa i pel reforç dels efectius de pràctiques es plantejaran tornar a fer lo grup fixe d’OAC.

Així mateix, els agents d’OAC no entenen perquè ells han d’agafar una VIDO si la companya especialista en la matèria es troba en horari laboral. Ens diuen que està regulat així. No obstant, en breu canviarà i el GAV ho farà tot des de l’inici.

• Hores extres pel ral·li: la regió en va sol·licitar per als efectius de la CD, per trànsit i per l’ARRO. Sembla ser que n’hi hauran, però encara no està confirmat al 100%.

• Greu manca d’efectius. Cal recordar que tenim pocs efectius i a més molts d’ells amb segona activitat, adaptacions laborals, etc… La realitat a Les Borges és la de la Regió, una plantilla envellida i on l’adm. no ha garantit un relleu generacional.

Cap resposta concreta, que tenim raó i que esperen pal·liar-ho amb els de pràctiques.

Tàrrega

• Vestidor dones, el qual és un “zulo”: ens diuen que els informes estan fets i es troben en mans de la CSUCOT perquè ho accepti i es traslladi a infraestructures.

• Caporals que realitzen funcions de Cap de Torn, però no ho cobren (ídem a tota la RPP). Ens diuen que els Caporals que substitueixen les nits durant tot l’any o una baixa llarga, si se’ls hi pagarà. Que la resta, no tenen mecanismes legals per fer-ho.

Cervera

• USC Segarra: dos vehicles han estat donats de baixa pel rènting i no es canvien (aquest punt és extensiu a tota la RPP). La dotació inicial de la USC era:

o 3 vehicles mampara, 1 4×4, 1 de representació, 1 Sub sense mampara.
o Ara tenim 2 mampara, 1 4×4 i 1 de representació.

• ACD: La zona on està l’agent de custòdia no té l’extracció d’aire. A part de la COVID, tenim la mala experiència d’una companya que va agafar tuberculosis.
Demanem protocols de seguretat pels agents, els quals estan contínuament custodiant en estances insalubres, ja que respiren sempre aire “viciat”.

Diuen que l’aire va per domòtica i és automàtic. 1 hora funciona i 1 hora no. Igual que a la resta de l’edifici policial. Ens diuen que revisaran tot lo que hem dit.

Ponts

• Finestra menjador: reiterem la demanda, fent esment que amb la Covid-19 el compartiment d’instal·lacions ha estat força superior. Està a la CSUCOT.

• Hi ha hagut problemes pels torns vacances, demanem s’augmenti percentatge en estiu i nadals. Ens diuen que és àmbit de fora de la regió, que ho traslladem on pertoca. No obstant la regió ha dit a les ABP’S que siguin “permissius” amb lo %.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Lleida, 07 d’octubre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.