RESUM REUNIÓ REGIONAL RPPO 21-10-2021

PDF

252/2021

• El nombre d’efectius de la regió i cobertura dels serveis a tots els torns, especialment a les nits (USC i Trànsit). A hores d’ara, segons la Regió es cobreixen tots els torns amb normalitat, a excepció torn de nit de trànsit Vielha. El total d’efectius 382 a la regió, més 80 de trànsit, més 52 pràctiques i 8 en segona activitat. L’absentisme és de 10,23%.

• Agents en pràctiques: demanem que es faciliti el canvi d’horaris per una millor conciliació familiar i no s’utilitzin de comodins per cobrir forats de manera indiscriminada. Segons la regió s’ha fet un repartiment correcte dels efectius. La propera arribada de promoció de caporals omplirà espais buits, ara estan descoberts.

• Vist que els ORIS han funcionat, demanem que es demanin hores extres per a totes les comissaries i així es puguin cobrir els serveis ordinaris quan quedin descoberts. Ens informem que només hi havia hores pel POEA. Enguany, s’han fet moltes hores per l’ORIS. No obstant, la regió fa tot el possible perquè en donin el màxim d’hores.

• Implementació de mesures de seguretat a les Comissaries i obres de millora de les infraestructures. Ens diuen que s’ha instal·lat la botonera d’accés amb codi a totes les comissaries. S’han canviat les càmeres de seguretat així com l’enllumenat exterior, manca Vielha i Puigcerdà.

Obres de millores: als murs de Vielha; millorar el desguàs del pàrquing exterior de Tremp i així evitar inundacions interiors. Cortina d’aire calent a la porta d’accés del pàrquing interior de la Seu d’Urgell. En estudi mesures a la Comissaria de Pont de Suert.

• Parc mòbil. Abans de final d’any arribaran, però encara no saben quants arriben a la regió. Insistim en la necessitat de reclamar vehicles 4×4 per la Regió.

• Demanem formació continuada, sobretot pel que fa referència a l‘autoprotecció dels agents. Queden 2 setmanes per acabar la formació d’ordre públic a les USC de les 3 comissaries de la RPPO que es va donar material. La pandèmia va aturar la formació. No obstant, s’ha reprès tota la formació obligatòria i en breu tothom la tindrà feta. Es preveu que tothom faci una pràctica de Tir anual com mínim (considerem que és insuficient) i es continuï amb la formació Tàser.

VIELHA

– Vehicles: manquen arribar nous vehicles, demanem altre cop que donin la furgoneta 4×4 per a trànsit. Ens diuen que ho passem al Cap de l’ART.

– Problemes amb la roba de l’equip de treball de la Unitat de Muntanya. Ens diuen que fem la queixa a la SAUC (serveis d’administració central).

PONT DE SUERT

– Instal·lacions deficients (en seguretat i en eficiència energètica) hi ha alguna obra de millora prevista?. Està en fase d’estudi la “modernització” de la Comissaria, sense aportar informació al respecte.

MELES

– Que els efectius puguin apuntar-se a les hores extres que surtin a l’ABP a banda de les que son Regionals, a les quals si tenen accés. No veuen la possibilitat que els agents de Meles participin de les hores de l’ABP, d’igual forma no ho poden fer altres efectius d’especialitats regionals.

TREMP

– Infraestructures: Demanem una finestra al menjador per tenir ventilació natural. Amb la pandèmia, i el fet de compartir espais reduïts, s’ha vist encara més necessària l’adequació de la zona del menjador.

Ens diuen que en quant hi hagi licitada alguna nova obra a la Comissaria es mirarà d’encabir aquesta demanda, resposta insuficient per la qual cosa insistim en què es un tema a resoldre sense dilacions.

– Adequació de la peixera: demanem col·locar algun vinil al vidre o làmina més opaca en els laterals, no en la part central. Que no resti visió des de dins per evitar la incidència directa del sol, sobretot al matí i fa que els agents de recepció hagin de parapetar-se amb papers. Responen que es farà l’estudi d’aquesta i/o altres mesures com la col·locació de cortines.

– Trànsit: es pot fer un “oferiment” per baixar algú de La Seu ?. Ens diuen que ho tractem amb la Divisió de Trànsit.

– UI: Es demana es pugui tractar el tema de les guàrdies mancomunades amb Vielha i la possibilitat d’introduir millores, punt que caldria tractar de manera específica a banda. Ens diuen que ho tractem al lloc adequat.

SORT

– Manca d’efectius: al mes de setembre n’hi havia un 30% de baixa. Demanem un reforç amb gent de pràctiques. L’Oris ha anat a la perfecció, demanem es donin hores extres a la Comissaria de forma urgent amb assignació clara perquè tothom en pugui fer. La regió diu que ha vingut molta gent nova i estan contents. A l’espera dels nous caporals.

– Compensació pels agents que fan tasques de responsables i també pels caporals que no siguin cap de torn. Ara més que mai per la falta de personal i l’afegit d’haver-se format i de dur eines com els conductors d’energia. Ens responen que amb l’arribada dels agents de la nova promoció i la reestructuració dels actuals (caporal 7×7 a escamot) la manca de Caps de Torn restarà corregida. Tenen present el bon funcionament de l’Oris i es comprometen a demanar totes les hores possibles per les Comissaries.

LA SEU

– Infraestructures: Tema adequació de la peixera, vidre, potser es podria col·locar algun vinil làmina més opaca en els laterals no en la part central. Es farà l’estudi de la mesura.

– ARRO: Efectius operatius, material ordre públic i vehicles. Hi ha 21 efectius operatius, altres 3 per formació i un altre efectiu tasques suport. Tenen 4 furgonetes ordre públic una per Suport/Formació/Tir i 4 vehicles Pathfinder.

PUIGCERDÀ

– Efectius: Pocs efectius reals al carrer, la plantilla està envellida i afecta al servei. Les nits no es poden cobrir correctament. La regió considerada que amb l’arribada de la nova promoció i en espera que surti la nova promoció de Caporals així com amb reestructuració d’efectius es corregeix una situació complicada.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

22 d’octubre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.