ACCIÓ SINDICAL

EXIGIM TRANSPARÈNCIA I RIGOR A L’HORA DE CONCEDIR FELICITACIONS I MEDALLES. DIGNIFIQUEM EL DIA DE LES ESQUADRES!

250/2021

Any rere any ens trobem amb les mateixes queixes per part de molts companys/es que no es senten valorats per la feina que fan, en el seu dia a dia, per part dels seus caps.

Any rere any ens trobem amb situacions injustes. Un exemple: en una mateixa actuació, a un component del binomi se’l premia i a l’altre, en base a no sabem quin criteri, NO.

Any rere any veiem actuacions meritòries que queden en l’absolut oblit dels caps, però d’altres, potser no tant meritòries, que SI tenen son premiades.

Any rere any els nostres caps policials ens pretenen vendre que els diferents Actes de les Esquadres, a les diferents regions i a l’acte central, és el dia de les mosses i mossos on es dignifica i reconeix el treball policial. En realitat, passa a ser el dia dels grans oblidats, convertint-se en actes que generen desmotivació i una greu discriminació entre la tropa, la qual veu com, any rere any, no es reconeix la seva tasca policial.

Per poder revertir aquesta situació, i en virtut d’una transparència inexistent, vam adreçar un escrit el dia 7 d’abril de 2021 demanant una auditoria pel que fa a les felicitacions i medalles concedides durant els últims tres anys. Desglossat per categoria, família professional i destinació, així com també del número de propostes realitzades.

Exigim, de nou, aquest exercici de transparència per part de l’administració i ens adrecem també al Director General de la Policia, per tal que ens passin aquestes dades i poder oferir una visió global de tot el cos. D’aquesta manera, podrem donar resposta a qüestions que sovint es planteja el col·lectiu, d’on surten totes les medalles que llueixen al pit els comandaments del cos ?.
USPAC exigeix una resposta i transparència per l’assignació de felicitacions i medalles. Així com, el canvi d’un sistema que beneficia, clarament, a uns en detriment de la resta. No oblidem que és un mèrit computable als concursos, però sobretot és una qüestió de justícia; i és essencial la seva informació i publicitat.

USPAC no ha assistit mai a cap acte ni central ni regional del Dia de les Esquadres. I mentre hagi un sola mossa o mosso discriminat per un sistema arbitrari, injust i poc transparent, NO HO FARÀ.

Als nostres caps policials i polítics, si creuen que la desmotivació ha de ser la base pel bon funcionament del CME, segueixin així, que anem pel bon camí!

 

DIGNIFIQUEM, D’UNA VEGADA, EL DIA DE LES ESQUADRES!

19 d’octubre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.