InvestigacióRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ ENTRE SINDICATS I LA COMISSARIA GENERAL D’INVESTIGACIÓ CRIMINAL 17-05-23

87/2023

Ahir, 17 de maig de 2023, ens vam reunir amb la de la Comissaria General d’Investigació Criminal. El resum dels punts tractats és el següent:

1.- Divisió de Policia Científica pendent del nou model territorial a l’espera de la implantació del nou Decret d’Estructura.

 

La idea principal és que els  agents de policia científica de les UI bàsiques passin a dependre de la UTPC amb nivell 3, però sense novetats encara.

Les vacants de policia científica s’hauran de cobrir amb altres efectius per a  investigació per no deixar en descobert les Unitats.

La implantació del nou Decret d’Estructura preveuen que serà de mig a llarg termini però encara no tenen llum verda per a realitzar canvis.

 

2.- Oferiments per especialitats d’investigació.

Ens diuen que van sortint oferiments i manifesten que en les pròximes dues setmanes sortiran més oferiments per l’especialitat.

 

3.- Concurs especialitat d’investigació per al 2024.

Manifesten que no els ha donat temps de fer un concurs aquest any 2023 i que preveuen que el pròxim concurs sortirà de cara al 2024.

 

4.- HORES EXTRES: Unitats d’investigació bàsica, AIC’s, UTPC, DIC, en definitiva tota l’especialitat, no tenim dret a fer Hores Extres, greuge comparatiu amb altres efectius del cos.

Avui dia, a l’especialitat cada vegada hi ha menys efectius… I som els que més hores acumulem a les bosses.  Per contra, som l’especialitat que no tenim l’opció de fer hores extres, FANTÀSTICA LA SITUACIÓ, no hi ha qui ho entengui. A la pregunta, ens responen que les hores extres només són per POEA i reforç d’estiu.

Sol·licitem a la SGRH que posi solució a aquest greuge comparatiu dins el nostre col·lectiu i que es tingui en compte la nostra proposta. Esperem que la situació millori dintre les negociacions que s’estan duent a terme: el nostre col·lectiu necessita unes millores laborals i retributives urgents, també a l’especialitat d’investigació,  que actualment està en hores baixes i tocant fons.

 

5.- Modificació de la Instrucció VACANCES:

En relació amb les vacances, es va demanar una modificació d’aquesta per tal que la família d’investigació pugui gaudir d’un període de vacances estival dins les vacances escolars, per afavorir la conciliació així com modificar els mínims d’efectius. Des de la CGIC manifesten que ho veuen viable i que continuen treballant. La modificació de la instrucció passaria d’un 80 a un 66% en període estival i quedaria en mans dels caps d’àrea que són els que saben la realitat de cada unitat. Hi ha un equip de treball que està recollint totes les opinions i quan tinguin tota la informació ens reuniran als sindicats per tal de valorar les millores.

 

6.- Parc Mòbil CGIC, AICS i UI’s

Hi ha noves licitacions previstes d’entrega al Juny de 2023.

Des de la CGIC manifesten que estan d’acord amb nosaltres que el que més necessita l’especialitat són vehicles i material informàtic. Per tant l’administració és la que ha de vetllar perquè els mossos treballem en les millors condicions. Amb vehicles que acumulen anys i anys i avaries, la seguretat brilla per la seva absència!

No entenem la desídia d’una Administració que ens emplaça constantment a Subcomissions, reunions i licitacions eternes que allarguen els terminis durant anys.

Manifesten que dona molta feina fer tots els tràmits administratius que comporten canvis de vehicles… Feina és la que tenen els companys i companyes treballant amb les condicions amb les quals ho fan actualment i fa anys que estan així!

USPAC, ha demanat per escrit en reiterades ocasions i ha traslladat en multituds de reunions de la família professional d’investigació, que l’especialitat està TOCADA DE MORT, així ho vam transmetre a l’últim Consell de Policia i el mateix Cap del cos ens va donar la raó, però malauradament, lluny del que se’ns ha promès, no s’està invertint cap esforç en la millora de les condicions de treball.

ÉS URGENT que de manera immediata hi hagi un avenç REAL en les negociacions, tant per tot el col·lectiu de Mossos d’Esquadra com per a millorar les condicions laborals i retributives de l’especialitat d’investigació, per tal de revertir totalment la situació actual que pateix l’especialitat i els seus efectius.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSSOS

Sabadell, 18 de maig de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.