RESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ AMB LA COMISSARIA GENERAL D’INVESTIGACIÓ CRIMINAL 29-01-24

11/2024

El 29 de Gener de 2024, va tenir lloc la reunió entre sindicats i els caps de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

El resum dels punts tractats és el següent:

 

1.- Novetats en el nou decret d’estructura:

Ens confirmen que a partir del 01/04/2024 entraran en vigor les noves unitats del nou decret i aniran implementant poc a poc els canvis.

 

2.- Projecte model territorial Divisió de Policia Científica i UTPC:

Manifesten que faran els canvis en dos passos el primer integraran les UTPC a la DPC però són canvis complexos per manca de comandaments, volen seguir la cronologia començant a partir d’abril de 2024 però són canvis i transferències complexes que aniran poc a poc.

El segon pas, volen que agents de les UI’s passin a UTPC de científica però administrativament és complicat ens manifesten i no saben com ho faran encara (oferiments, concursos).

Han de crear dues Àrees : Una Àrea Central Tècnica, i una Àrea Central Tècnica de suport logístic.

No tenen cronologia de concursos ni oferiments.

 

3.- Sots caps de les AIC.

La CGIC esta treballant per saber quines AIC’s tindran la figura de sots cap d’AIC.

 

4.- Evolució i estudi del grup de treball per a canvis de quadrant, horaris, PAP vacances de la Família d’investigació.

Ens emplacen la pregunta a la comissió de horaris i que la part social demani resposta.

 

5.- Regulació hores acumulades i hores extres:

No saben encara com es resoldrà la problemàtica de les hores acumulades. USPAC recorda a l’Administració que són ells qui han d’aportar una solució ja sigui pagant o facilitant el seu gaudiment.

Pel que fa a les hores extres la CSUTEC manifesten que no tenen previst donar hores extres a la família d’investigació i que sols hi ha hores extres per a POEA.

Des de la USPAC reclamem i vàrem fer constar en acta, un cop més, hores extres per l’especialitat d’investigació perquè hi ha un greuge comparatiu amb la resta d’unitats del cos, la família d’investigació és la que més hores acumula i la manca d’efectius a les diferents unitats i la càrrega de treball fa que sigui urgent aquesta petició.

 

6.- Oferiments Família Investigació i nous concursos:

Ens traslladen que hi ha oferiments pendents de sortir i altres d’aprovar en breu, però que el concurs de la família d’investigació està programat per al 4rt trimestre de 2024.

 

7.- Parc Mòbil de paisà amb mateixes matricules models i colors:

Les qüestions relacionades als vehicles ens traslladen a la Subcomissió de Materials.

 

8.- Petició de descentralitzar mitjans tècnics a les regions, manca de material modern i actualitzat:

La CGIC manifesta que estan d’acord en que es necessiten, auriculars “ pinganillos” nous per un tema d’higiene i actualitzats, però referent a la petició feta per USPAC de la resta de mitjans tècnics nous o actuals manifesten que són molt cars i necessiten de formació especifica.

Molts d’aquests requereixen de normatives, llicències i permisos que no són viables de descentralitzar perquè ha d’haver-hi personal format per utilitzar el mitjà tècnic, com per exemple el cas dels drons.

Hi ha molta normativa a nivell de tot el cos que fa difícil aquesta descentralització.

 

9 .- Petició d’elevar a Prefectura els punts de les reunions:

El Comissari en Cap ens va traslladar al Consell de Policia de desembre 2023 que la situació de l’especialitat d’investigació els preocupa i estan treballant a nivell de Prefectura i Caps sobre els temes més importants com: unitats envellides, no prou dotades i un model actual que ha de ser revisat, tractant jornada/horaris, nivells de responsabilitat a les unitats, reflexionar sobre els mitjans que es tenen.

Ens va traslladar que estan compromesos en aquest tema i que demanen el suport de la part social per reforçar aquesta especialitat i ens convidava a traslladar peticions via les reunions periòdiques que es fan a les Comissaries Generals.

Això es va plasmar també en l’escrit del Comissari en Cap, amb motiu de la jornada de comandaments que va tenir lloc el dia 13 de desembre de 2023 al Complex Central, i concretament amb el que diu al paràgraf on s’esmenta l’especialitat d’investigació i que feia esment a què pogués participar els membres de l’especialitat en la seva renovació.

La CSUCOT respon que valoraran la petició i estudiaran com fer-ho.

No hi ha massa a estudiar, es tracta d’elevar les propostes fetes per la part social i el que ens transmet l’operativa i realment s’impulsi i aposti per una renovació i millora de l’especialitat. No volem només paraules!

Aquests són els temes tractats a la reunió amb els caps de la CGIC, qualsevol dubte/aclariment o si voleu fer cap aportació/petició podeu contactar amb el nostre delegat a investigacio@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Sabadell, 31 de Gener de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.