JURIDIQUES

SENTÈNCIA ABSOLUTÒRIA D’UN AGENT A QUI LA “DAI” VA PERSEGUIR DURANT DOS MESOS PER UNS AIRPODS

10/2024

Els fets es remunten al 09/03/2023 quan es va practicar una entrada i registre a un immoble ocupat per narcotraficants per cultiu i venda de droga. Un cop es va fer l’entrada, una empresa especialitzada, juntament amb treballadors de l’empresa de subministrament elèctric, van procedir al seu desmantellament sense cap mena de presència policial fins hores més tard. Dies després, la dona d’un dels narcos va denunciar a un dels agents, pel furt d’uns AirPods que va trobar a faltar. I aquí és on entra la DAI, amb el vistiplau i la connivència del director de la Policia Sr. Pere Ferrer, a qui tant agrada utilitzar els recursos públics contra els agents de mossos d’esquadra.

15 membres de la Divisió d’Afers Interns van participar en la instrucció i seguiment del company i la seva família des del 17/03 al 03/05: coneixien els seus horaris, els de la seva família …; l’esperaven abans que sortís de casa i quan tornava, vigilaven qui entrava i sortia; van fer controls a un supermercat; van anar a l’escola on estudiaven els seus fills i, fins i tot, comprovaven que el carro on portava al nen petit tornava buit de la guarderia. Dos mesos de vigilància, milers d’euros i recursos policials malbaratats amb la finalitat d’imputar, sense justificació, a un agent el furt d’uns AirPods de 90 euros.

Els moss@s han “d’assumir amb estoica naturalitat” que quan es tracta de perseguir i assetjar a un mosso i la seva família per una falsa denúncia de delicte lleu, en aquests casos hi ha barra lliure de recursos, aquest és el desgavell al que estem sotmesos per part d’aquesta Direcció General de Policia.

Malgrat la petició de condemna de l’acusació particular, la magistrada ha donat la raó als advocats d’USPAC tot reconeixent que, per una banda, desmereix la declaració de la denunciant per manca de veracitat; i, per altra, critica obertament a la DAI per no fer una investigació com toca. De fet, l’instructor va manifestar a l’acte de judici que si el valor dels AirPods fos superior als 400 euros, hagués demanat autorització judicial per fer l’entrada i pesquisa dins el domicili del company. Com seria el desgavell que fins i tot la Generalitat va adherir-se a la nostra petició i va sol·licitar la lliure absolució.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Barcelona, 26 de gener de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.