RESUM REUNIÓ COMITÈ RISCOS I RESUM SALUT LABORAL 28/04/2020: ES NECESSITA PRESCRIPCIÓ MÈDICA PER FER PROVES PCR

Download Now

1.-Arran de la demanda d’USPAC i fins al 14 d’abril, es van fer en total 875 proves PCR, tant a domicili com a comissaries. El 86% reincorporat. El 14% no s’han pogut reincorporar (122 positius).

2.-S’informa pel Subdirector de Prevenció de Riscos Fermí Vendrell, que el 14 d’abril canvia perquè es publica l’Ordre SND/344/2020, de 13 d’abril, del Ministerio de Sanidad que exigeix prescripció mèdica:
Image

3.-Serà el Servei Català de la Salut el responsable de fer la prescripció mèdica.

4.-Tal com va demanar judicialment USPAC, és el personal d’ASEPEYO o altre Mútua Laboral qui farà les proves PCR als mossos, perquè les auto mostres que s’han fet fins ara per policia científica no estan homologades: ha de ser personal sanitari.

5.-Les proves es realitzaran on decideixi ASEPEYO o la Mútua Laboral: centres mèdics o a domicili, depenen dels seus criteris, i durant les setmanes vivents.

USPAC ha registrat un escrit adreçat a la Consellera de Salut perquè procedeixi a prescriure la realització de les proves PCR pels mossos aïllats per COVID-19.

6.-La darrera dada de personal sensible aïllat és de 571. La resta són aïllats per símptomes o contacte amb la COVID-19 (poc més de 600 efectius). Total 1.250.

Tot el nostre suport a la Secretària del Comitè, que ha estat titllada de forma pública com a “inútil” pel delegat de riscos del SAP, qui per problemes tècnics no ha pogut defensar els seus punts: establir mesures pel retorn del personal sensible i fer proves PCR als alliberats…

Barcelona, 28 d’abril de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.