ACCIÓ SINDICAL

MODIFICACIÓ LLEI 10/1994: INDEMNITZACIÓ PER LESIONS PATIDES EN ACTE DE SERVE

60/2020

La Llei 5/2020, de 29 d’abril, aprovada el 24 d’abril pel Parlament de Catalunya, modifica l’art. 48 ter de la Llei 10/1994 en el sentit d’instaurar un procediment administratiu previ per la reclamació de les lesions patides en acte de servei.
Image
El 6 de febrer de 2020 es va obrir un procés de participació pública on tan sols dos sindicats van presentar una proposta: USPAC i el Col·lectiu Autònoms de Treballadors. L’única proposta que va rebre suport i adhesió va ser la d’USPAC, i que encara podeu consultar: la Generalitat de Catalunya s’ha de fer responsable de les lesions patides en acte de servei pels membres del cos de Mossos d’Esquadra i contractar una assegurança.

Mitjançant aquesta modificació il Conseglieri Brauli Duart pretén:

a) No indemnitzar els imports per dies de baixa determinats en una Sentència en cas que el condemnat es declari insolvent.

b) Limitar les petites reclamacions establint procediment previ carregós.

c) No garantir el cobrament mitjançant contractació d’una assegurança com si que té el Cos Nacional de la Policia.

d) Evitar una Sentència del Tribunal Suprem que està al caure on USPAC demana que es condemni al Departament d’Interior a satisfer a indemnitzar sempre en cas d’insolvència.

No ho aconseguirà. Els afiliats d’USPAC han cobrat el 100% de les reclamacions i continuarem igual. Aquest és el llegat que volen deixar Buch i Duart abans de plegar. És el pitjor equip, el més inútil i més dolent que ha passat mai pel Departament.

Barcelona, 30 d’abril de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.