FUNCIÓ PÚBLIC DECIDIRÀ EL DESTÍ DEL 0,25 I 0,30 DE LA MASSA SALARIAL

Download Now

60/2020

Cada any s’aprova un Decret Llei on es diu que una part de tota la massa salarial anual dels mossos anirà adreçada a allò que els sindicats representatius i el Departament d’Interior acordin.

El Decret 3/2019, de 22 de gener, va establir que el 0,25% del sou de tots els mossos l’any 2018 es negociés el seu repartiment entre sindicats i el Departament.

ImageL’Acord de 19 de febrer de 2020 va establir que s’incrementés amb aquest import el preu de l’hora nocturna en 0,43 cèntims; tot i que USPAC es va quedar sola defensant que s’apliqués estil “bufanda”.
ImagePer aquest motiu l’acord de 19 de febrer de 2020 no va suposar cap millora: únicament es va “acordar” com repartir el 0,25% que ja teníem reconegut igual que la resta de mesures, totes ja estaven reconegudes.

USPAC va demanar que la millora de l’hora extra s’imputés a pressupostos, i no a uns diners que ja teníem concedits per Decret Llei. Brauli Duart va dir que NO, que no es faria un acord que suposés cap millora econòmica, i així va ser.

Enguany s’ha dictat el Decret 3/2020, d’11 de febrer, pel qual el 0,30% de la massa salarial del Cos de Mossos d’Esquadra de l’any 2019 s’haurà de tornar a negociar entre sindicats i Departament d’Interior com es repartirà:

 

Així es va deixar clar a la reunió d’ahir a Funció Pública: mossos l’han de negociar entre els seus representants legítims i el Departament d’Interior.

USPAC ha demanat en el dia d’avui una reunió entre tots els sindicats de mossos i el Departament d’Interior com es va fer el 19 de febrer de 2020, per negociar de forma immediata un increment de les retribucions de tots els mossos del 0,30 % que tenim reconegut des de l’11 de febrer i que a hores d’ara no se’ns està satisfent.

Amb l’Acord de 19 de febrer de 2020 es va renunciar a formar part de la Mesa de la Funció Pública, que hagués estat tan senzill com introduir una modificació de la Llei 10/1994 amb la Llei d’acompanyament de pressupostos com vam demanar.

Tanmateix, el repartiment que Funció Pública faci del 0,25 % o del 0,30 % en el seu àmbit d’actuació, no se’ns aplica. Com tampoc la Instrucció 3/2020 de Funció Pública que reconeixia un permís per deure inexcusable a tots els funcionaris seus en situació de grup de risc des del 13 de març i que tampoc se’ns ha aplicat.

Que ningú us enganyi. S’està creant un debat fals i estèril aliè al cos de Mossos d’Esquadra, perquè com es va dir ahir a la Mesa de Funció Pública: no es denega aquest dret als mossos sinó que hauran de negociar-ho els seus representants legitimats.

Barcelona, 1 de maig de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.