FAQ’S REPRESA DE PROVES PCR

Download Now

62/2020

Què deia la famosa Providència de 14 d’abril?
Que s’havia de fer la prova pel Departament d’Interior a tots els mossos aïllats per simptomatologia, contacte o exposat a la Covid-19, i no podien reincorporar-se sense una prova PCR negativa.

Què ha canviat judicialment perquè ara es tornin a fer?
Res. El judici s’ha assenyalat pel pròxim 11 de maig a les 10.00 hores.

Doncs per què es van aturar?
Perquè Buch es considerava “incompetent” per fer proves als mossos (recurs presentat al Jutjat pel Departament d’Interior el 15 d’abril)

Què fa el TSJC?
Desestima el recurs i confirma l’obligació del Departament a fer proves PCR.

Què fa Buch per no fer-les?
Sol·licita auxili el dia 15 d’abril al Ministre Salvador Illa, tot suplicant-li que com “autoritat competent” demani plantegi una demanda de conflictes jurisdiccionals al Tribunal Suprem per aturar el procés d’USPAC i que el TSJC no obligui el Departament a fer les proves PCR. Desestimat.

Què fa la Prefectura?
Dóna suport al Departament d’Interior. El mateix dia 15 d’abril fa un informe el Sr. Eduard Sallent dient que no reincorporar als mossos fins que no tinguin una prova PCR negativa segons indica la Sala, perjudica el cos:

Què fa el Departament per pressionar i que retiri la demanda USPAC?

1. Utilitza als seus sindicats SAP i SEIME perquè facin córrer la veu que s’aturen les proves perquè USPAC ha demanat que es facin a domicili.

2. Aprofitant recursos públics, el responsable de relacions laborals Sr. Manel Isac envia correus a les oficines ordenant no facilitar cap informació a USPAC perquè som els culpables d’aturar les proves PCR:

Curiosament, el Sr. Manel Isaac és l’assessor tècnic de la Mesa Electoral Coordinadora de les eleccions al Consell de la Policia que va aturar el procés electoral a mossos. Ara ja sabeu el perquè.

3. La Subdirectora general de Recursos Humans Sra. Esperança Cartiel deixa caure que s’incrementarà “romanent”. Dona munició als sindicats grocs i la seva marca blanca per atacar a USPAC, i així poder erigir-se ells com els salvadors de la pàtria quan no han mogut un dit.

4. Des de Prefectura l’intendent Saumell afirma que “per culpa d’USPAC no es poden fer les proves”. El mateix mantra es repeteix a les instruccions del Pla Oris i amb comunicats regionals.

Quina és la realitat avui 5 de maig de 2020?
Que tots aquests han jugat amb la nostra salut durant tres setmanes.

La Prefectura ara defensa “evidentment” que no es pot reincorporar cap mosso a la feina sense una prova PCR negativa. Ara. Ho diu ara quan té al comissari en Cap Eduard Sallent i a l’intendent Saumell aïllats per Covid-19.

A qui i com es faran les proves PCR?

El Departament de Salut farà les proves a tots els mossos que estiguin en aïllament per contacte a la Covid-19; així com a partir d’ara a tots que també resultin aïllats necessitaran una prova negativa per reincorporar-se sempre que USPAC mantingui el requeriment judicial.

Es farà pel personal sanitari de les Mútues Laborals com també va demanar judicialment USPAC, per no exposar a cap company i per assegurar que es fan correctament les proves.

Resultats proves PCR a dia 3 d’abril de 2020.

A instàncies d’USPAC A instàncies SAP-UGT i SEIME
Proves realitzades 875 Proves realitzades 0
Positius 236 Positius 0
Proves que es realitzaran 1.676 Proves que es realitzaran 0

Les notícies dolentes són que:

a) Tenim 6 companys ingressats.

b) No sabem a quanta gent han pogut infectar els companys que porten en aïllament més de tres setmanes sense que el Departament els hagi fet el test.

ÀNIMS ALS COMPANYS CONTAGIATS I A LES SEVES FAMÍLIES
CONTINUEM LLUITANT PER TOTS MALGRAT LA CASA I ELS SEUS SINDICATS!

Barcelona, 5 de maig de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.