ACCIÓ SINDICAL

ACORD DE GOVERN PEL COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT “BUFANDA” AL CME, TOT I L’EXCLUSIÓ DE CCOO I UGT A LA MESA DE FUNCIÓ PÚBLICA

105/2024

El 22 de gener de 2024 es va acordar en el Grup de Treball de Productivitat depenent de la Mesa General de Funció Pública l’acord d’un nou model de complement de productivitat, aprovat per majoria entre l’Administració, UGT i CCOO.

En el seu punt 1.2 diu literalment: “Resta exclòs de l’àmbit d’aplicació el personal eventual, eI Cos de Mossos d Esquadra i eI personal Iaboral amb funcions docents en centres docents de titularitat del Departament d’Educació i els col·lectius de l’àmbit d’administració i tècnic que disposin d’un sistema de productivitat singular aprovat pel Govern”.

En data 1 de març, al primer Consell de Policia que vam tenir desprès d’aquest Acord que ens excloïa expressament, USPAC va posar sobre la taula aquest punt, demanant com quedava el complement de productivitat al CME, el DGP responia que aquest s’havia de negociar específicament amb les organitzacions sindicals representatives de mossos en el si del Consell.

Al següent Consell de Policia, al juny, tornàvem a posar sobre la taula el punt i ens traslladaven una proposta d’acord amb el model de l’any passat però garantint els mateixos imports que la resta de funcionaris. USPAC es va oposar per excloure, de nou, als companys de pràctiques i als expedientats, procediments que tenim als Jutjats. Tot i això, com ja vam dir, la proposta tirava endavant igualment, i vam insistir en que en tot cas, mai els imports haurien de ser inferiors als de la resta de funció pública, del redactat es desprèn que així serà.

El 30 de juliol de 2024 s’ha publicat l’ACORD GOV/176/2024, de 30 de juliol, pel qual s’aproven les normes d’aplicació i de distribució del complement de productivitat en l’exercici 2024 per al cos de Mossos d’Esquadra.

S’esmena així l’Acord signat per UGT i CCOO que deixava fora expressament als mossos.
S’ha tingut que traslladar aquesta petició al Consell de la Policia perquè s’apliqui també als mossos (tot i que alguns no creuen en ell, és l’òrgan vàlid de negociació dins el CME i algun sindicat de classe va boig per entrar-hi fa anys).

Així doncs, al desembre es cobrarà el complement de productivitat “bufanda” en els termes que ja teníem al 2023 i amb els mateixos imports que tindran la resta de funcionaris públics, quedarà pendent veure com resolen els Jutjats el procediment obert per USPAC pel que fa als companys en pràctiques i expedientats. Us mantindrem informats!

 

USPAC, EL SINDICAT DELS MOSSOS

2 d’agost de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.