RESUM COMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL 12-05-2020

Download Now

68/2020

Punts més importants tractats:

1. S’han realitzat, gràcies a la Providència de 14 d’abril del TSJC i a conseqüència de la demanda de la USPAC, 914 proves PCR en una setmana. El 14 d’abril no hi havia 1.600 mossos aïllats com algú ha difós, sinó 700. En tres setmanes 200 més i que actualment sumen 914 aïllats als quals se’ls ha fet la prova i alguns ja poden tornar al servei.

Ens informen que el motiu de tornar a fer-les és perquè la Providència de 14 d’abril no permet reincorporar els mossos sense prova PCR negativa. Això els ha ofegat. Si no tots els mossos estarien treballant als seus destins després de l’alta mèdica dels 14 dies i sense prova. Aquesta és la línia defensada per Interior.

Malgrat les pressions, USPAC manté el requeriment i assegurem que tots els mossos aïllats tindran la seva PCR negativa abans de reincorporar-se.

2. A petició d’USPAC ens informen que CAP treballador especialment sensible ha de ser citat a la realització de les proves PCR.

3. Lamentem que empreses homologades no facin la desinfecció que exigeix el mateix pla PROCICAT. Hem de continuar higienitzant els Moss@s, sense que es desinfectin vehicles i dependències de manera sistemàtica per torn de treball.

4. Davant de la proposta del sindicat de comandaments de la incorporació “voluntària” dels treballadors especialment sensibles (TES), hem tornat que sortir en defensa d’aquest col·lectiu sensible perquè es compleixi la directriu de l’INSS, on diu clarament que serà després de la Fase II on es podrà estudiar la seva reincorporació. Es veu que ningú sabia d’aquesta directriu. (NO ELS INTERESSA CONÈIXER-LA).

5. Ens contesten que les adaptacions al lloc de treball es prorroguen fins a l’1 d’octubre. USPAC ha proposat que siguin fins l’1 de novembre. Es comprometen a adaptar-se als casos concrets.

6. Demanem infografies completes per sintetitzar els protocols i maneres de protecció i actuació envers la COVID. Ho faran i ho penjaran als espais de les dependències policials.

7. USPAC demana material EPI personal per a cada Mosso que es trobi en contacte amb la ciutadania. Encara no ens creiem la resposta: ARRIBARÀ AMB ELS NOUS VEHICLES!! En plena pandèmia i sense EPIs fins que arribin els vehicles nous…

8. Hem demanat un Comitè Ordinari cada setmana, però no ho creuen oportú. PANDÈMIA, 5.621 MORTS, ENTRE ELLS ALGUNS COMPANYS, I NO HO TROBEN OPORTÚ!! LA-MEN-TA-BLE!!

USPAC, L’ESCUT QUE DEFENSA ELS MOSSOS !!

Barcelona, 13 de maig de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.