DEMANEM TESTS SEROLÒGICS PER TOTS ELS MOSS@S

Download Now

73/2020

En data d´avui ens hem assabentat que el Govern de la Generalitat ha anunciat que farà un milió de test serològics per conèixer la immunitat de la població catalana enfront la covid-19, i molt especialment als col·lectius sanitaris, persones diagnosticades positives sense confirmació de PCR i professionals essencials no sanitaris.

Entenem que al Cos de Mossos d´Esquadra, en tant que pertany a un servei essencial, se li hauria de realitzar aquests tests per determinar així el percentatge d´efectius dins el cos que ha patit, i si és el cas, superat la malaltia.

Les PCR que es realitzen actualment, fent complir la Providència del TSJC de 14 d´abril, a instàncies d´USPAC, assegura el retorn i reincorporació dels companys amb total garantia de no seguir infectat i motiu d possible contagi però en cap cas demostra que s´hagi passat o no la malaltia i per tant, si s´ha generat anticossos, informació que seria molt important tenir i donaria una visió real de la incidència que la covid-19 ha tingut dins el Cos de Mossos d´Esquadra.

Avui ens hem assabentat també que en diferents centres penitenciaris s´han iniciat les proves a tots els seus funcionaris de presons, la qual cosa aplaudim, en tant que formen part també d´un col·lectiu de servei essencial.

És per aquest motiu que ahir vam presentar escrit adreçat tant a Subdirectora General de Recursos Humans com a Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral sol·licitant:

– Que es faci les gestions per tal de que es puguin realitzar els test serològics amb la màxima diligència a tots els mossos d´esquadra per tal de veure la incidència dins el col·lectiu i ajudar així en l´estudi i control de la pandèmia de la covid-19, donat que som un dels col·lectius més exposats al virus (fora dels sanitaris) i un possible vector de transmissió del virus atès el nostre contacte diari i directe amb la ciutadania.

Esperem que aquesta petició no s´eternitzi en el temps i que tant la Sra Esperança Cartiel com el Sr Fermí Vendrell posin fil a l´agulla en allò que hauria de ser la seva prioritat, vetllar per la salut dels seus treballadors i ho facin de manera diligent i immediata.

No oblidem que totes les empreses públiques i privades estan realitzant tests als seus treballadors i el Govern també així ho ha anunciat. Per tant vetllin pels treballadors dels serveis essencials: els sanitaris primer però els moss@s també!!

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.