FINALITZEM AGOST. HI HA ALGÚ TREBALLANT A LA SGRH DE LA DGP??

119/2020

A 30 d’agost, podem dir que fa més d’un mes que no disposem de dades ni de la Subdirecció General de Recursos Humans ni de la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Seguretat Laboral als delegats de riscos laborals.

Quan Catalunya s’enfronta des de fa setmanes a una segona onada de la Covid-19, els mossos segueixen deixats de la mà de Déu, amb un únic procediment de seguiment de casos actualitzat a 30 de juliol de 2020 per part de la Subdirecció i a partir d’aquí silenci…

A l’última reunió del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, celebrada el 30 de juliol, ja vam realitzar queixa sobre la manca d’informació que rebien els i les delegades de prevenció de riscos i salut laboral, que per Llei estan obligats a facilitar. En aquell moment desconeixíem l’afectació de la pandèmia a terres del Segrià ni a altres llocs de Catalunya on s’estaven produint rebrots.

Tampoc se’ns està informant dels contagis que es produeixen a les diferents comissaries de territori, comportant aïllaments preventius a molts companys.

Es van comprometre a facilitar dades sobre l’afectació de la Covid-19 al nostre cos policial però avui dia només tenim silenci, un cop més, com resposta.

El 20 d’agost, farts d’esperar, vam registrar un escrit demanant:

– Nombre d’infectats i aïllats per Covid-19 tant per regions com comissaries. Aquesta informació no se’ns facilita des del mes de juny.

– Número de personal TES que es troba de baixa actualment. Per regions i comissaries.

– Nombre de desinfeccions que s’estan efectuant actualment a les comissaries i vehicles policials i protocol quan es dóna un cas de positiu a una comissaria.

– Material que tenim actualment disponible (guants, mascaretes quirúrgiques, FFP2 i FFP3, ulleres, gels hidroalcohòlics, EPIs…). Quin repartiment es fa per regions i comissaries i si està assegurada la reposició en cas d’augment de rebrots.

– Realització de tests serològics com ja vam sol·licitar mesos enrere (18 de maig) i PCR de manera massiva com s’està realitzant als ciutadans en llocs on hi ha molta afectació de la malaltia.

– Retornar a les reunions setmanals per informar degudament a les organitzacions sindicals i els seus delegats de riscos.

Deu dies després del nostre escrit registrat, sembla que la Subdirecció segueix de vacances. Ningú respon les nostres peticions, mentre els moss@s, arreu del territori, se segueixen contagiant dia a dia a les comissaries i sembla que a Buch i els seus els importa ben poc.

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.