ACCIÓ SINDICAL

LA PRIVILEGIADA SEGONA ACTIVITAT D’ ALGUNS AFORTUNATS

298/2022

Aquests darrers anys, i degut a l’envelliment natural d’una plantilla, que s’ha vist poc regenerada degut a la l’alarmant desídia d’una administració que sempre ha anat un pas enrere pel que a ulls de tots era evident, molts companys/es han arribat a l’edat de 57 anys i s’han acollit al dret de passar a Segona Activitat.

Una Segona Activitat que, en termes generals, manté a l’escala bàsica fent les mateixes funcions que feia fins al moment, exceptuant el patrullatge al carrer, i exclou als comandaments, principalment de sotsinspector/a en amunt, de qualsevol responsabilitat i disponibilitat operativa.

SI COMPANYS/ES, COM MOLT BÉ ESTAREU PENSANT, LA SEGONA ACTIVITAT DELS COMANDAMENTS ÉS UNA BICOCA.

El funcionari de base, qui durant tota la seva carrera més ha patit el greuge dels canvis de torn, el treball en caps de setmana i festius i l’estricte compliment del seu horari, a aquests, tot i passar a segona activitat, els seus superiors jeràrquics ja s’encarreguen d’exigir-los el compliment de tasques com són l’OAC, la custòdia de detinguts, el servei de porta, etc. amb l’implacable control horari del superior de torn.

La cosa canvia quan parlem de la segona activitat dels comandaments. Ser comandament i passar a segona activitat és com entrar en una realitat paral·lela. Si amics meus, si molts d’ells ja feien i desfeien al seu gust a l’hora d’assumir les responsabilitats pròpies del seu càrrec, el passi a la segona activitat ha sigut la culminació d’aquesta metamorfosi, passar de fer poc a no fer res, i en molts casos, mostrar-ho sense cap mena de pudor.

Qui no ha sigut testimoni de com aquests comandaments en segona activitat entren i surten de comissaria sense cap mena de control, sense ni posar-se l’uniforme, obligacions que, per cert, sí tenen els agents d’escala bàsica.

La majoria d’ells no tenen funcions definides, però si tenen clar que estan exempts de qualsevol responsabilitat. Inclús es donen situacions tan vergonyoses com que un comandament de l’escala executiva és l’encarregat de gestionar una botiga del mosso/a. És a dir, un inspector/a venent tasses i ossets de peluix al mòdic preu de 3.847,18 euros al mes.

Podria fer una llista interminable de situacions d’aquests tipus, encara que l’únic que aconseguiria seria posar-vos de mal humor a tots aquells que compliu estrictament amb les vostres funcions.

Algú s’hauria de plantejar seriosament què està passant i preguntar-se si un sotsinspector/a, inspector/a, intendent/a o comissari/ària en segona activitat, ha de continuar complint el seu horari, posant-se l’uniforme i donar comptes de la seva feina, com si fan els que no tenen la seva categoria, o és que potser el seu passi a la segona activitat representa deixar de ser policia?

El pitjor de tot, però és que molts comandaments fan el mateix, tot i no estar de segona activitat…

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Barcelona, 29 de desembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.