LA SITUACIÓ DELS EFECTIUS A LA SALA DE REUS ÉS CRÍTICA

PDF

31/2021

Després de registrar 9 escrits durant l’any 2020 amb peticions per la Sala de Reus, i denunciant les seves mancances, sobretot pel que fa a efectius, ahir vam registrar de nou dos escrits adreçats a la Subdirectora General de Recursos Humans i a la Subdirectora General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral per peticionar un increment dels efectius en aquest destí per tal de disminuir la tensió, cada cop més creixent, que pateixen els seus treballadors.

Al passat Consell de Policia presentàvem, de nou, el punt. Així mateix, mostràvem la nostra disconformitat amb els arguments que ens donaven uns caps que sembla viuen una realitat paral·lela i que no estan en el dia a dia dels companys/es que si pateixen les penositat d’aquest servei.

La situació empitjora a marxes forçades i per mostra la Nota Informativa, els hem demanat que es mirin, feta aquest mateix cap de setmana per tot un escamot. Es denuncia treballar reiteradament sota mínims sobretot en alguna franja horària concreta; el fet de normalitzar cobrir amb un únic operador/a diverses conferències, fusionant-les amb la pèrdua de qualitat operativa i l’increment de l’estrès dels operadors/es; repartir la caixeta de portàtils de regional on hi ha dos operadors, incrementant en excés les càrregues de treball…; cobrir un torn amb 16 operadors per 12 conferències, tenint que anul·lar la conferència de regionals disminuint el servei correcte a policies locals…

Amb l’ampliació de la SRC s’ha passat a cobrir 5 regions, molt sovint amb 16 operadors/es, on abans es cobrien dues regions amb 11, 12 o fins i tot 13 operadors/es. La situació ha passat a ser crítica, complicant-se molt en els dies on hi ha increment d’incidents (com en el cas d’aquests dies amb els aldarulls, l’atac a la comissaria Vic…).

Aquest increment d’estrès i sobrecàrrega de treball fa que els efectius destinats a la SRC treballin constantment amb tensió, fet que afecta directament a la seva salut.

 

Els relleus per poder esmorzar/dinar/sopar o poder fer les necessitats bàsiques no es garanteixen i hi ha greus problemes a l’hora de poder demanar i concedir permisos, o condicionar els períodes de vacances a la més que probable manca d’efectius.

És més que previsible que si la situació de pandèmia millora i s’acaba aixecant les restriccions de mobilitat cara Setmana Santa o l’estiu, més probablement, de seguir sense un reforç d’efectius la situació serà insostenible. I la incorporació de les tauletes no és la solució.

És per tot això que des de la nostra organització sindical hem sol·licitat, un cop més, de manera urgent davant la manca de resposta als diferents escrits registrats:

• L’ampliació i reforç immediat dels efectius a la Sala de Reus.

• L’inici de l’estudi de riscos psicosocials i sobrecàrrega de treball dels efectius que hi treballen, el qual fa temps vam sol·licitar i que és del tot urgent per vetllar per la salut dels efectius destinats.

• Hores extres per cobrir en el cas de baixes, vacances, permisos o torns que no es cobreixen amb el mínim exigible per garantir treballar en unes mínimes condicions dignes.

La salut dels treballadors és responsabilitat tant de la Subdirecció de Prevenció de Riscos i Salut Laboral així com la de Recursos Humans, per tant esperem que donin resposta a les nostres peticions i no tensin més la corda ni agreugin la situació crítica en la qual es troben els nostres companys/es. I tinguin a bé millorar les seves condicions laborals, de manera urgent.

AMB LA SALUT DELS MOSS@S NO ES JUGA!! DEIXIN DE MALTRACTAR-NOS!!

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Reus, 03 de març de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.