L’ÀREA TEDAX-NRBQ DEL COS DE MOSSOS D’ESQUADRA EN RISC I LA SEGURETAT DE LA CIUTADANIA TAMBÉ

117/2020

L’Àrea TEDAX-NRBQ és l’especialitat del cos de Mossos d’Esquadra que dona una resposta a tota Catalunya davant de qualsevol artefacte explosiu i davant un incident NRBQ (un exemple, el dia 17-A i següents on van estar presents a Alcanar, Barcelona, Cambrils i Subirats)
La feina operativa és un “servei de reacció”, motiu pel qual els homòlegs de Guàrdia Civil, Policia Nacional o Ertzaintza tenen planificades unitats en guàrdies de 24 hores a l’igual que els serveis d’emergències com els Bombers de la Generalitat.
Actualment hi ha unitats en torn de 24 hores que estan capacitades per donar un servei de reacció -igual que bombers-, tot i que ara s’està plantejant reduir aquestes unitats. Des de la Subdirecció General de Recursos Humans s’ha planificat que a partir del 5 d’octubre de 2020 desapareguin les guàrdies de 24 hores dels efectius de TEDAX i la centralització d’algunes unitats actualment repartides pel territori. Això comportarà una reducció del 50% de la capacitat de resposta a qualsevol atemptat, explosió o incidència NRBQ, així com la pèrdua d’equips operatius en diverses franges horàries. Es volen substituir per equips de guàrdies no presencials que no podran donar una resposta immediata a qualsevol incident crític que pugui passar a Catalunya.
Al capdavant de Recursos Humans tenim una persona que no sap absolutament res d’operativa policial i des d’un despatx planifica a 17.000 efectius per acontentar als polítics de torn.
Tant el cap i sots cap de TEDAX actuals són comandaments posats a dit i que no tenen l’especialitat ni han actuat mai com a TEDAX. Desconeixen absolutament el funcionament d’un cos especial que porta 39 anys al servei dels ciutadans de Catalunya i són incapaços de planificar les necessitats operatives al territori.
A això s’afegeix el menyspreu constant i permanent d’aquest Departament vers els mossos. Tant és així, que assumeixen que el servei de reacció el puguin donar els efectius especialistes de Guàrdia Civil que si que estan en torn de 24 hores a determinats indrets estratègics, abans que els especialistes de Mossos d’Esquadra.

La nova planificació posa en risc la seguretat de tots els ciutadans, quan precisament som els mossos els encarregats de garantir-la com a policia integral de Catalunya.
RECLAMEM que l’àrea TEDAX-NRBQ sigui present 24 hores, de forma descentralitzada i amb presència física per tot el territori, amb el material i formació necessaris, actualitzats i operatius. És l´única forma de donar resposta de forma immediata a qualsevol incident i garantir la seguretat dels ciutadans de Catalunya.
És per aquest motiu que des d´USPAC hem registrat escrit adreçat tant a Director General de la Policia com a Subdirecció General de Recursos Humans sol·licitant que se´ns convoqui a una reunió urgent on hi siguin presents especialistes de l´àrea així com també Prefectura per tractar aquest tema:
-Cobertura de 24 hores presencials i continuades dins l´àrea de TEXAD-NRBQ a tot el territori a reacció, amb un material operatiu adequat, amb un servei central potent i amb recursos per poder donar suport a les unitats territorials, així com planificar la incorporació de nous membres, la renovació de material i també de formació de manera gradual per donar resposta de forma immediata a qualsevol incident i garantir la seguretat dels ciutadans de Catalunya.

La seguretat pública no entén de vacances, així doncs, esperem una resposta immediata en un afer que considerem d’especial rellevància i que dies desprès d´haver registrat l´escrit tenim el silenci com a resposta tant del Director General, de Subdirecció, com de Prefectura.

QUI COMENÇA UNA INTERVENCIÓ LA FINALITZA,ELS SONA D’ALGUNA COSA?
ÉS EL PILAR FONAMENTAL EN EL SISTEMA DE TREBALL TEDAX,
FILOSOFIA QUE NOMÈS ELS ESPECIALISTES CONEIXEN.
ESCOLTIN DONCS ALS TEDAX!!

Barcelona, 19 d´agost de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.