ACCIÓ SINDICAL

DEIXADESA…I MÉS DEIXADESA A LA REGIÓ DE PIRINEU

116/2020

Des de l’organització sindical USPAC, volem tornar a denunciar la deixadesa i decadència que està patint aquesta Regió Policial. I això ho estan patint tots els companys que hi treballen. Majoritàriament la base.

Un exemple seria el desplaçament que han de fer els agents destinats a Vielha, i Pont de Suert per fer pràctiques de Tir. S’han de desplaçar a la Seu d’Urgell, havent de passar per dos ports de muntanya. Estant més de quatre hores conduint i amb el perill que això comporta, sobretot a l’hivern quan les carreteres estan nevades i glaçades. Que passa amb les galeries de tir de Talarn? Quan es podran utilitzar aquestes galeries, com es feia abans?

Igual que passava amb les reunions de comandaments, formacions de certes especialitats… Que els feien anar a Egara, havent de realitzar nombrosos quilòmetres. Per què no es feien online tal com s’està fent ara?

Aviat, tindrem el fred a sobre, inclemències meteorològiques i els companys que hi treballen, seguiran anant amb una camisa, pantalons de pinces, sabates i el folre polar, fins quan han d’aguantar i suportar aquesta situació? Troben normal que aquests agents, vagin igual d’uniformats que els companys que treballen a la costa?
A part de la uniformitat, es pateix pels recursos materials dels quals no es disposen, a trànsit Vielha, fa molt de temps que demanem un vehicle espiell/radar per ells, perquè no hagin d’estar de peu dret, sense cotxe i desprotegits. Però, aquest cotxe i material, segueix sense arribar.

Vidres trencats, amb el perill que això comporta (com el de recepció de la comissaria de Vielha), comissaries velles i deteriorades (com la de Pont de Suert), impressores avariades, vehicles amb infinitat de quilòmetres… I així, podríem seguir denunciant mancances i fent una llista inacabable. L’Únic material que ha arribat, són les càmeres de gravació a l’interior de la comissaria, per cert, cal gravar directament els agents de porta? Quina utilitat i/o servei tenen aquestes càmeres?

Els efectius de la RPPO, ja fa temps que s’han vist disminuïts, tant pel què fa a USC com a especialitats (sobretot trànsit). Aquestes places no han estat reposades, cal recordar que la zona pirenaica és una zona turística, durant totes les èpoques de l’any, on hi ha moltes segones residències, estacions d’esquí i zones d’esbarjo amb esports d’aventura. Molts cops, les comissaries, només disposen d’una patrulla d’USC com pot passar a l’Alt Urgell, Cerdanya,… o una sola patrulla de trànsit per cobrir la Val d’Aran, Pallars Jussà i Sobirà. Quan posaran a sobre la taula un pla hivernal, com el que es fa a l’estiu a les costes…?

Si us plau, posin fil a l’agulla d’una vegada i reverteixin la situació a la RPPO!!!
Des d’USPAC, demanem que els agents que treballen a la Regió Policial Pirineu puguin treballar amb condicions i seguretat tal i com marquen els cànons.

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.