ASSENYALEM PRIORITATS

19/2021

En vies d’un incert futur al capdavant del Departament d’Interior, des d’USPAC traslladem la necessitat, urgent, d’un canvi de full de ruta en els diferents grups de treball que ara ha creat l’administració. On s’estan debatent una sèrie de modificacions, en diverses matèries, que afectaran al futur immediat del Cos dels Mossos d’Esquadra.

Dos, són els grups de treball d’interès de l’Administració, no urgents i que impedeix treballar en d’altres afers:

• La modificació del Decret 246/2008 de segona activitat dels Mossos d’Esquadra, a la qual ens hem oposat des de el primer dia. Tal i com vàrem informar a la següent consulta prèvia:
https://participa.gencat.cat/processes/Mossossegonaactivitat/f/2766/proposals/78051

• La modificació del Decret 135/2005 d’eleccions sindicals i implementació del vot electrònic per evitar una altra vegada el frau en el vot per correu. La nostra organització ja ha informat de la seva disconformitat apostant pel vot anticipat, però encara tenim 4 anys per les properes eleccions. I els mossos tenim altres prioritats.

A aquests dos grups de treball es destina, en l’actualitat, molt temps i molts recursos personals i cap dels dos té caràcter d’urgència, ni suposarà millores efectives per als membres del CME.

I, per una altra banda sí tenim problemes urgents a tractar des de fa més temps:

• Increment del complement específic dels membres de la escala bàsica i intermèdia. Mitjançant l’aplicació del 0.30 % de la massa salarial del CME (2 milions d’euros) que va ser aprovat pel Govern de la Generalitat al gener de 2019.
• Implementació de la jubilació anticipada.
• Aplicació efectiva i harmonització amb la conciliació familiar del Decret 146/1996 de jornada laboral i horari de treball dels membres del CME.
• Grup per aprovar el Pla de carrera professional
• Aplicació del sistema de Guàrdies No Presencials (GNP) per les unitats d’ARRO.

És per aquest motiu que sol·licitem, de manera immediata, la substitució dels grups de treball no urgents i esperem negociar, amb el nou equip al capdavant del Departament, una nova fulla de ruta que sí prioritzi els interessos dels membres del CME i no només els de l’Administració.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
15 de febrer de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.