MALES PRAXIS EN EL SEGUIMENT DE CASOS I CONTACTES COVID19 A MOSSOS

PDF

140/2020

En data 1 d´octubre de 2020 es va actualitzar per part de la Subdirecció General de Recursos Humans el Procediment d´actuació en l´estudi i seguiment de casos i contactes laborals davant l´exposició de covid-19, d´aplicació a tot el personal de la Direcció de la Policia.

Segons el mateix procediment l´objectiu és que tots els casos sospitosos o confirmats siguin aïllats el més aviat possible i es comenci amb la detecció i, especialment de l´aïllament dels contactes laborals estrets del cas confirmat també el més aviat possible.

I més concretament especifica: “Quan una persona membre de la PG-ME presenti símptomes compatibles amb covid19, sigui a la feina o a casa, informarà immediatament l´oficina de suport del seu destí.” L´OS s´assegurarà que l´afectat hagi contactat amb el seu metge de capçalera i li demanarà que tan bon punt tingui resultat l´informi per tal de poder aïllar els contactes estrets en cas de positiu.

També s´especifica que l´Oficina de Suport identifica les persones que han tingut un contacte estret amb un cas sospitós o confirmat en l´àmbit laboral i desa aquesta informació a l´espera del resultat de la PCR del cas. Si la PCR és positiva, comunica aquesta informació al servei d´administració corresponent urgentment i es procedeix a l´aïllament de tots els contactes estrets Laborals prèviament identificats.

Cal tenir en compte que el període a considerar un contacte estret és de dos dies abans de l´inici dels símptomes i fins el moment que és aïllat, o dos dies abans del resultat de la PCR, en cas de tractar-se d´asimptomàtics.

Doncs bé, no sabem si per excés de desconfiança dels caps, per manca de coordinació, per negligència o per quin altre motiu, en molts destins aquestes directrius no s´estan complint, la qual cosa posa en risc de manera greu tant la salut dels mossos, la de les seves famílies i la pròpia seguretat pública.

S´ha donat casos confirmats on no s´ha informat als contactes estrets laborals o s´ha fet molt tard, d´altres han hagut de contactar directament amb el seu metge de capçalera i s´ha qüestionat per part de caps de la baixa que aquest metge ha emès o el perquè un company truca al metge, quan està seguint estrictament el protocol sanitari… Així no s´atura una pandèmia senyors! entenem la preocupació per l´afectació al servei però la salut pública està per davant de tot.

És per aquest motiu que hem sol·licitat tant a la Subdirectora General de Recursos Humans com a la Subdirectora de Prevenció de Riscos i Salut Laboral que informin de nou a tots els destins i serveis d´aquest procediment, que sembla que no tothom té clar i que facin un seguiment exhaustiu del seu compliment. Tanmateix hem aprofitat per sol·licitar que facin test d´antígens per tots els moss@s,. Tests que tenen un cost molt inferior i amb resultats similars a les PCR o tests serològics actuals i serien de gran ajut per evitar l´expansió del virus dins i fora del Cos de Mossos d´Esquadra, tenint en compte que el resultat es té en molt poc temps (15-20 minuts).

USPAC, L´ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 25 d´octubre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.