PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL DECRET IMATGE

PDF

141/2020

Avui hem registrat escrit al Conseller del Departament d´Interior fent-li arribar les nostres consideracions respecte a la proposta de modificació del Decret d’uniformitat i distincions:

1. D’entrada no es pot aprovar perquè ha de passar pel Consell de la Policia segons l’art. 53,e) Decret 145/1996, de 30 d’abril; i el desaparegut Miquel Sàmper fa com el seu predecessor i es nega a convocar-ho.

2. Redueix els casos en què els mossos poden ser distingits. Torna a aplicar la “Doctrina Trapero” (anomenada així per qui la va imposar) i que deia que “no podia ser condecorat cap agent que estigués sancionat o tingués obert un expedient disciplinari per altre motiu”. El TSJC va declarar que vulnerava drets fonamentals a instància d’USPAC. Com els pronunciaments judicials no els agrada, fan normes per canviar-los.

3. Quan concorren els mèrits per una distinció, USPAC defensa que sempre “s’ha de” reconèixer una condecoració i no com està redactat “pot”. La mort o incapacitat en actes de servei “ha de” comportar una distinció, sempre.

4. El Conseller vol reservar-se la possibilitat sempre de revocar una condecoració. Quan un ha perdut l’autoritat moral del seu càrrec, únicament li queda la por per imposar-se.

5. Els companys que hagin estat declarats en situació d’incapacitat permanent total també han de gaudir d’una targeta d’identitat professional com els companys jubilats.

6. Quan a la uniformitat i imatge, també li hem fet remissió a la nostra proposta de data 13 de febrer de 2020 i l´hem emplaçat de nou a debatre al Consell de la Policia on estan representats els mossos i el Conseller no es pot amagar.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S!!!

Barcelona, 26 d’octubre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.