ACCIÓ SINDICAL

PARLAMENT DE CATALUNYA: COMISSIÓ ESTUDI SOBRE EL MODEL POLICIAL

288/2022

Divendres 2-12-22, va finalitzar la CEMP amb l’aprovació de 63 conclusions, ha calgut poc més d’un any, 24 sessions i més d’un centenar de compareixences, per acabar centrant les conclusions en la gestió i model d’ordre públic.

Destaca la petició de retirar ”urgentment els projectils més lesius” de les llançadores de projectils viscoelàstics, “estudiar la substitució de l’ús de bales d’escuma per altres mitjans igual d’eficaços i potencialment menys lesius” i “prohibir les tècniques de ‘carousel'”. En aquest sentit, entenem que s’aposta per un model d’intervenció basat en la distància (evidentment quan la mediació ha fracassat), ara bé, tenim molt clar que la retirada de material que permet mantenir una major distància repercutirà directament en la seguretat dels companys/es, si no existeix cap altre mitjà alternatiu.

Ens congratulem, que no s’hagi aprovat la creació de cap mecanisme de control extern, segurament format per organitzacions “sense ànim de lucre”, que dia rere dia, demostren i publiquen la seva animadversió per la tasca policial, i una perspectiva molt esbiaixada de les actuacions policials, on els nostres companys/es, d’inici, ja es consideren “culpables”.

Creiem que existeixen suficients mecanismes i òrgans de control, totalment independents entre ells, per afegir-ne de nous, de fet, algun dels actuals (DAI) requereix una revisió profunda que garanteixi els procediments i drets que com a qualsevol ciutadà han de tenir garantits els policies.

Relacionat amb els mitjans de control, des de la USPAC no ens hem oposat, tot el contrari, lamentem que no s’hagi acceptat la dotació de càmeres unipersonals que permetria segurament, tenir una versió més real, sense cap esbiaix de part, de les intervencions que es fan cada dia al carrer.

Analitzarem detalladament les 63 conclusions a les quals s’han arribat, però venint d’on venim, comissió 2013 “bales de goma”, moltes de les quals no s’han implementat, no serem gaire optimistes.

En qualsevol cas, la tasca diària que realitzem TOTS/ES els membres del CME, es veu reflectida amb el resultat a les diferents enquestes, on sempre el CME és una de les institucions més ben valorades de Catalunya.

 

FORÇA MOSS@S, FORÇA DRAGONS I TROPICS!!!

Barcelona, 5 de desembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.