ACCIÓ SINDICALTAULA DE NEGOCIACIÖ

PRIMER ACORD PARCIAL 2023: CONTINUEM AMB EL CAMÍ MARCAT DES D’UN INICI I EL QUE CONSIDEREM UN PRIMER ACORD DE MILLORES PEL COL·LECTIU SENSE RENUNCIAR A LA RESTA

 

El 31 de Juliol passarà al Consell de Policia la proposta definitiva de l’Acord de millores parcial al CME, quedaran pendents d’altres, com recull el mateix document signat (i que sempre hem dit que requerien terminis diferents pel seu gran impacte econòmic com d’altres canvis normatius) i que continuem negociant.

Volem destacar, a diferència d’acords amb altres col·lectius, que aquest NO SUPOSA CAP INCREMENT RETRIBUTIU A CANVI DE RENUNCIAR a vacances, modificacions horàries, i altres (cal explicar tot correctament i evitar missatges amb informació esbiaixada) i serà d’aplicació tan aviat com superi els tràmits administratius necessaris mentre negociem altres millores (PLA DE CARRERA, HORARIS, ALTRES COMPLEMENTS).

Us passem algunes de les millores retributives acordades, aplicades a algunes de les diferents destinacions:

 

Pels efectius de Q5 o torns (descomptant vacances), si aquestes mesures s’hagessin aplicat a 1 de Gener 2023, l’increment hagués estat d’uns 1.400€/any a 2.114€/any aprox. segons escamot. Per ex. E5, per treballar als NADALS 2023 seran uns 500€.

 

El torn de nit voluntari, l’increment en nòmina hagués estat d’uns 1.758 €/any a 2.412 €/any aprox., del que ja cobren actualment. Cada any variarà segons Calendari.

 

S’incrementa l’import dels Judicis, 150€ presencial o 90€ amb videoconferència.

 

Els efectius que, per manca de comandaments, han d’assumir tasques de la seva superior categoria, rebran 20€/torn = 140€ setmana., 40€/torn=280€ setmana si un mosso o mossa assumeix tasques de Sergent/a.

Adaptació de les hores extres segons la categoria, per un torn de 8h/no festiu , agent 188.48€ , un caporal 211.76€ (+23,28€), i un sergent 232.48€ (+44€)

Els efectius d’investigació pugen un nivell d’especialitat, el passi del nivell 2 a 3 suposarà +1.709.57€/any, afegir els complements per treballar en DIA, NITS, CAP DE SETMANA,FESTIUS ASSENYALATS, i les GNP es compensaran a mínim 24€ torn 8h (festius assenyalats 40€) ACTIVACIONS = HORES EXTRA

Per un efectiu de BRIMO, el torn 9h en cap de setmana passaran a cobrar uns 28€/cap de setmana matí/tarda, afegir que les GNP (1 cada 6 setmanes) pot suposar +1.350 €/any (activacions hores extra), + festius assenyalats i altres.

Per efectius que fan GNP: 24€ (8h GNP), 168€ setmana activacions H.EXTRES, festius assenyalats, GNP 8h +40€/torn

 

Per un efectiu d’ARRO, entra en acord GNP-€€ (fins ara exclòs), els torns de divendres TN 12h, passa de cobrar 30.77€ a 61.42€ (+30.65€ torn),dissabte TN 12H de 38.77€ a 61.42€ (+22.65€ torn) torn cap de setmana nit 8.5h de 30.77€ a 43.51€ (+12.74€/torn): cap de setmana NIT (+66.04€)

 

Aquest bloc sindical segueix unit i amb el mateix missatge des del primer dia, ferms i convençuts que la negociació total es tancarà amb totes les millores posades sobre la taula des de l’inici aquest mateix 2023. Aquesta és la voluntat que hi ha, també per part de l’Administració, i treballarem sense stop fins arribar a un acord de màxims.

 

Aquells que ara parlen d’acord de mínims o “de la vergonya”, recordem qui porta signant acords de mínims els últims 15 anys?

 

Comparem els últims acords signats i el que ara hi ha a sobre la taula?

 

Aquells que diuen que les mesures de conciliació ja les tenen Funció Pública, ens poden dir per què no s’aplicava directament al CME fins ara?

 

Aquells que, tot i no signar, es vanaglorien de que l’Acord proposat és gràcies a ells, on estaven les seves propostes a l’inici de la negociació?

 

Signarem perquè estem convençuts que estem davant un acord parcial que implementa millores immediates al col·lectiu, millores de conciliació i retributives que fa anys que es reclamen i MAI s’havien aconseguit i segurs de poder tancar ben aviat la resta d’acord. Anem pel camí correcte, n’estem convençuts. Ja veurem si aquest acord acaba sent signat pels que ara s’oposen tan frontalment. Nosaltres continuem!

 

LA UNIÓ FARÀ LA FORÇA!

Catalunya, 25-07-2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.