QUI MANA NO ESTÀ AL CARRER I AIXÒ ENS DEIXA VENUTS

PDF

175/2021

Avui, hem adreçat un escrit al Director General per denunciar que decisions incorrectes i poc raonades repercuteixen directament contra la seguretat dels nostres agents i de la ciutadania en general. I com si d’un “simple agent” es tractés, també exigim responsabilitats a qui així ho decideix.

Son còmplices d’aquesta nefasta gestió tots aquells caps de comissaria que, sense discutir han acceptat i mirant cap a un altre costat… amb el “mantra” la “ordre ve de dalt”, els efectius de la seva ABP o CD acabin sortint sense Taser, per una decisió ESPERPÉNTICA!. També, ens consta que alguns han entrat en el “debat” amb les totpoderoses Divisions i han aconseguit que l’experiència i coneixement guanyi a l’Alquímia.

La matinada del dia 6 de juliol va tenir lloc a la localitat de Cambrils un incident on es va patir un atac de violència extrema. Els fets van succeir a l’hotel EL DORADO. Es va rebre trucada per part de la mare d’un menor, que posteriorment va ser detingut, on manifestava que el seu fill estava patint un brot psicòtic. La patrulla es va adreçar al lloc, i van constatar que el menor es trobava fora de si i amb una actitud extremadament violenta, tant contra ells com contra el vigilant del citat establiment, al qual literalment li va treure els ulls.

El passat dia 2 de juliol van finalitzar el curs, a l’ISPC, els caporals que van aprovar la promoció interna a sergent, els quals han estat destinats a fer les pràctiques a totes les comissaries del pla de costa. Les seves funcions, en el cas que en aquets serveis no hi hagi un sergent cap de torn, és fer precisament de responsable del servei. Al mateix ISPC es va informar a aquests companys que qui no tingui l’habilitació per portar la TASER, no podrà fer-ne ús.

Entenem aquesta premissa, ja que la Instrucció del DCE només habilita per al seu ús als Policies que hagin superat la formació teoricopràctica d’aquesta eina policial.

El que no compartim és que aquesta formació no s’hagi donat a tots els companys que han realitzat el curs, assegurant que un cop siguin nomenats sergents tinguin accés a l’ús del dispositiu DCE, ja que “s’entén” que la gran majoria aniran a reforçar les unitats d’USC i és on hi ha la gran manca de comandaments.

Tot i que això, és el que anomenaríem més pràctic, no és el que ens preocupa en aquests moments.

El que no entenem, de cap de les maneres, és que per part de la Divisió Tècnica de Seguretat s’hagin donat instruccions en aquestes destinacions perquè “en el cas que el cap de torn o qui faci les seves funcions no estigui habilitat per fer ús del DCE, dispositiu de gravació i desfibril·lador, la Taser no pot sortir de servei, encara que al servei hi hagi un policia habilitat per al seu ús”. Això comporta que els mateixos policies, en la seva majoria caporals que la setmana anterior feien funcions de cap de torn, SI fessin ús del dispositiu, i aquesta mateixa setmana amb el reforç dels sergents en pràctiques i en el cas que aquests últims no tinguin l’habilitació, la Taser no pot sortir de comissaria.

Sincerament, és un despropòsit alhora que una temeritat i una falta de respecte per aquells que durant anys han acceptat aquell encàrrec de funcions (en la majoria de casos no remunerat), aquesta decisió ha minvat objectivament la capacitat de resposta dels agents en aquest cas, que és de manual.

I tot això demostra un desconeixement profund de la realitat del servei diari, de funcionaris que prenen decisions des del confort de quatre parets, ben aïllades de la “xafogor i cremor social” que es pateix aquests dies al carrer.

Per tot això, hem sol·licitat al Director general que obri una investigació interna sobre aquesta decisió, la qual ja ha tingut conseqüències físiques, i el retorn urgent de l’ús dels dispositius DCE als “altres caps de torns” habilitats per fer-ne ús, en cas de necessitat. Tal i com es venia fent fins el passat dia de 5 juliol de 2021, per tal d’assegurar que la capacitat de resposta segueix essent la mateixa que la setmana passada.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

08 de juliol de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.