SEGUEIX EL MENYSPREU I EL MALTRACTAMENT A LES ARRO, SOLUCIONS JA!

Please specify the URL of your file

131/2020

En data 10 de febrer vam denunciar un seguit de mancances pel que fa a materials, vehicles i formació a les ARRO del territori, també pel que fa als seus horaris i abús de la DGP envers aquestes unitats. No era el primer cop que ho fèiem, la reclamació de la inclusió de les ARRO a les GNP és una reclamació històrica d’USPAC que a dia d’avui sembla que als nostres responsables polítics i policials els importa ben poc.

Pel que fa a horaris denunciàvem:
– Guàrdies No Presencials (GNP) per les ARRO: Ha quedat àmpliament demostrat (atemptats 2017, Àgora, manifestacions relacionades amb el “procés”, 1-O, sentència i altres…) que s’ha requerit l’activació d’efectius que es trobaven de FESTA de forma ràpida per afrontar aquests serveis amb uns mínims. S’ha abusat de la professionalitat i disponibilitat dels efectius d’ARRO, generant malestar laboral per la manca de compensació d’aquesta disponibilitat, en canvi d’altres unitats similars, com la BRIMO, la té regulada mitjançant les GNP. És una demanda històrica del sindicat USPAC, que mai ha estat atesa, i que any rere any acumula malestar entre els efectius de l’especialitat, extralimitacions de caps i comandaments “obligant” en alguns casos a que els efectius restin en una disponibilitat encoberta. Regulant aquesta problemàtica amb les eines que ja disposa el CME, el problema quedaria resolt.
– Coeficients canvi d’horaris: L’horari especial específic i la manca de GNP, permet canvis d’horari, amb molt poca antelació, sense ser compensats amb cap mena de coeficient, generant evidents problemes per la conciliació professional i familiar. Som plenament conscients de la polivalència de les unitats d’ARRO, i que aquests canvis sobtats, s’han d’assumir. Ara bé, s’haurien d’establir mecanismes com un sistema de coeficients, que garanteixin una compensació horària depenent de l’antelació amb el que es produeix aquest canvi d’horari així com el fet de regular, com hem dit abans, les GNP per les ARRO.
Doncs bé, el 24 de setembre ens trobem amb una nova resolució del Director General de la Policia anunciant novament canvis a les ARRO, amb un horari 4×2 que trenca totalment la conciliació familiar dels companys, una disponibilitat sense compensar i un abús de nou a aquestes unitats de per si ja prou maltractades.
Podem entendre que un Director General o una Subdirectora de Recursos Humans, que fan i desfan, a cop de bolígraf dictant resolucions i comunicats interns des del confort d´un despatx no entenguin les nostres reclamacions, però els nostres caps policials haurien de deixar de banda interessos partidistes i posicionar-se per un cop al costat de la tropa, un cop més NO HO ESTAN FENT.

TAL FARAS TAL ET TROBARAS, US SONA?? LA TROPA ESTÀ AL LÍMIT

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.