SOL·LICITEM TESTS PELS MOSS@S QUE S’HAGIN DE REINCORPORAR AL TREBALL

42/2020

El dia 22 de març vam sol·licitar que es fessin els TESTS del SARS-CoV-2 a tots els mossos i mosses que tinguessin simptomatologia compatible al virus, així com a tots aquells que haguessin estat en contacte amb positius confirmats, i aquells que estaven aïllats però no se´ls havia fet cap tipus de prova.

Des de la mateixa Subdirecció General de Recursos Humans se’ns va dir que aquests tests es farien via la Mútua Laboral, Asepeyo, però a hores d’ara NO HA ESTAT AIXÍ i tenim centenars de companys, confinats a casa seva, amb simptomatologia i sense saber si realment estan contagiats.

A l’angoixa produïda per la incertesa vers un mateix, es suma la de no saber si pots contagiar també als teus familiars, i en molts casos ens trobem amb dies i dies d’aïllament en la que per part de qui hauria de vetllar per la salut dels seus treballadors, no s’ha fet absolutament res.

Ara ens trobem amb un problema afegit, després de l’aïllament de companys que han tingut contacte estret amb un covid19 positiu confirmat, sense haver-los realitzat CAP test, s’estan produint altes sense la confirmació de CAP TEST NEGATIU, companys que es reincorporaran als seus destins i que no sabem si realment han estat en algun moment contagiats, si encara ho estan o si tot i tenir un probable TEST NEGATIU no compliran els dies d’aïllament recomanables després de ser POSITIU…

La gestió de la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral juntament amb la de Recursos Humans, amb la connivència del Director General de la Policia i el Secretari General Brauli Duart, és com a mínim negligent quant a garantir la salut dels seus treballadors i evitar la transmissió de la malaltia, prevenció que d’altra banda NO HAN FET MAI.

Hem informat que destins com Valls, SRC Reus, SRC Girona, Manresa, Lleida, Tàrrega, Vilanova, Cornellà, Hospitalet de Llobregat, Santa Perpetua de Mogoda, Tremp, Pont de Suert, La Seu d´Urgell, Brians, Escortes, Arenys de Mar, ARRO RPMN, ARRO RPMS, Sant Adrià, BRIMO, Premià, Pineda de Mar, Girona, Sant Andreu… Són alguns dels destins que si no ho eviten, molts mossos es reincorporaran després d’un aïllament de 14 dies al lloc de treball sense cap confirmació de TEST negatiu.

Per tot això hem sol·licitat:

• Que facin els tests a tots els mossos i mosses que s’han de reincorporar al seu lloc de treball (havent presentat simptomatologia i amb aïllament) en un entorn on s´han confirmat COVID19 POSITIU. Només un test NEGATIU ens garanteix no seguir amb el risc de transmissió de la malaltia.

Siguin d’una vegada per totes responsables, i no posin més en risc als seus treballadors, a les seves famílies i a la resta de ciutadans de Catalunya.

Barcelona, 30 de març de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.