JURIDIQUES

ARXIVADA LA CAUSA PER LA MORT D’UN CONDUCTOR NEUTRALITZAT QUE VA FUGIR D’UN ROBATORI A AMPOSTA

161/2023

El 12 de setembre de 2023, J.M.L. va sostraure una furgoneta d’una carnisseria a Amposta i va emprendre la fugida en direcció Barcelona. Diverses patrulles de mossos el van seguir durant alguns quilòmetres per intentar aturar-lo. Es va escapolir d’un primer control avançant a altres vehicles amb temeritat, circulant per la vorera i dirigint-se contra agents que van haver de saltar per no ser envestits.

Després va començar la fugida per l’A7 on diversos agents van provocar una retenció fins que va arribar la furgoneta al punt quilomètric 1121,8. En aquell moment, després d’insistir en què el conductor baixés del vehicle, i en el moment que es decidia el company a obrir la porta, l’individu va emprendre la marxa deixant al company entre la furgoneta i les barreres de formigó. El vehicle es va dirigir a l’agent i aquest va fer ús de la seva arma reglamentària.

Ara, el Jutjat d’Instrucció de Reus ha arxivat el procediment perquè, en constància amb allò defensat pels nostres advocats, l’actuació de l’agent va ser correcta “ya que las circunstancias de la persecución y los distintos intentos de evitar los controles policiales por parte del investigado (estando cerca de colisionar con otros vehículos de la vía o de atropellar a algún agente de policía), obligaron al agente de mossos d’esquadra a sacar el arma para lograr que J.M.L. se bajase del vehículo. Ante la insistencia del conductor de no hacer caso al agente y al inciar la marcha contra el propio agente, éste realizó dos disparos defensivos que acabaron impactando fortuitament en J.M.L.”

Us recordem la necessitat de contactar amb els delegats d’USPAC per poder estar assessorats des del primer moment, com van fer els nostres companys. Sobre tot en actuacions d’aquest tipus on la Generalitat no compareix al Jutjat per defensar-nos i el Director General de la Policia roman a la seva cadira esperant quan pot obrir un altre expedient. 8TOLE6T4

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona a 17 d’octubre de 2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.