Metropolitana SudREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPMS 18-10-23

163/2023

Avui, 18 d’octubre del 2023, s’ha celebrat la reunió entre Caps Regionals, Administració i Sindicats de la RPMS. Us informem dels punts més rellevants que s’han tractat:

 

Generals:

 • Es demana revisió de les càrregues de treball i de la RLT a les diferents ABP i CD de la RPMS. Aquest nou estudi serà d’aplicació directa al pròxim pla d’estiu. Amb l’arribada dels agents en pràctiques s’han millorat les precàries condicions laborals de moltes ABP, però amb els concursos d’especialització pot haver-hi una gran pèrdua d’efectius a les diferents USC d’arreu del territori. Tanmateix, hi ha una mancança generalitzada de comandaments que s’espera revertir en la següent promoció.
 • Se sol·licita unes directrius clares per les preferències d’aprovació d’AP. Ens informen que s’establiran mesures organitzatives.
 • També es demana que es reguli l’assignació de les hores extres. Diuen que no tenen coneixement de cap problema, però que estudiaran com s’estan repartint.

 

ARSA:

 • S’ha traslladat a la comissió d’infraestructures el pèssim estat de les condicions de seguretat del servei porta de l’Aeroport, s’està pendent de resposta.
 • La nau A s’està reformant i es calcula que cap a finals del primer trimestre del 2024 USC i ARRO es traslladin allà. AENA s’ha compromès a cedir l’estacionament que hi ha davant de la NAU reservat per Mossos d’Esquadra (vehicles particulars).

 

ARRO:

 • Es trasllada el pèssim estat de les furgonetes ARRO, concretament les Ford velles. El sistema de refrigeració no és suficient per mantenir en unes temperatures òptimes a un equip, i menys amb l’equipament que han de portar. Es miraran les altres regions per veure si el parc mòbil és el més antic i sol·licitaran rotació de vehicles fins que es substitueixin els vells.
 • Està aprovada la partida de material d’obertura, però es desconeix la data de lliurament.

 

El Prat:

 • Males condicions laborals que pateixen els agents del Prat quan realitzen funcions de custodia als jutjats: ens diuen que s’han posat en contacte amb la Cap del departament de Justícia i que ho solucionaran.

 

Hospitalet:

 • S’està pendent de l’aprovació per part de la comissió d’infraestructures d’una partida per realitzar una ampliació de l’OAC.
 • Referent a les motocicletes ens informen que l’avaria de reparació del sistema de prioritaris és molt costosa perquè el sistema està descatalogat. S’estan estudiant utilitzar-les sense logotip (paisà).
 • No hi ha cascs al magatzem de Sant Feliu, però miraran si hi ha ABP que tinguin cascs i no els utilitzin.

 

Sant Feliu:

 • Referent a l’incendi que es va provocar al SAI ens informen que s’ha dut a terme la neteja pertinent tant de les zones afectades com dels tubs d’aire climatitzat per una empresa externa. Tanmateix, ens informen que preguntat al cap de bombers i a riscos, aquests informen que un cop apagat el fum i dipositades a terra les partícules dels plàstics cremats, no hi havia perill de toxicitat. Tenen un SAI nou.
 • L’últim simulacre es va realitzar el novembre del 2021 i està previst un altre pel primer trimestre del 2024.

 

Viladecans:

 • La Cap de la CD va fer recomanació per ampliar el vestuari de dones. En aquest moment hi ha 27 agents i 32 armariets. Tanmateix, informen que si en necessitessin més hi cabrien.

 

Vilanova:

 • La porta que no funcionava era degut a que s’havia trencat el cable. L’han reparat en menys de 48 hores.

 

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les vostres queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da o enviar-nos un correu a rpms@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

18 d’octubre de 2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.