JURIDIQUES

LA “DAI” TRONTOLLA: NOVA DENÚNCIA ARXIVADA CONTRA UN COMPANY PER UN ERROR DE 57 EUROS A UNA DIETA

20/2024

Els fets es remunten a l’any 2022 quan un nou cap d’àrea va decidir fer fora a un sergent de la unitat per desavinences personals. Va elevar una queixa denunciant la possible utilització irregular d’un vehicle adscrit a l’àrea i la DAI va començar una investigació contra el company demanant el llistat de la targeta VIA-T del 2021:

També van estudiar els peatges que agafava quan sortia de casa o tornava de la feina, dia per dia, hora a hora, on van ser consultats centenars d’ells arreu de Catalunya:

Els agents DAI TAP 804 i 370, després de cinc mesos d’investigació, van imputar-li un delicte de falsificació de document oficial i estafa per 57 euros: hi havia tres dietes que no corresponien els dies amb el pas pels peatges.

Des de la subdirecció de recursos humans es va informar que, per una banda, mai s’havia cobrat aquestes dietes. I, per altra, que van estar validades pel seu superior. Simplement, tots dos van incórrer en un error de setmana per passar-la mesos després: en comptes del 17 i 18 de març, es corresponia al 24 i 25; i en comptes del dia 9 de juny, era una setmana abans, el dia 2.

Com no pot ser d’una altra forma, el Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Tarragona ha procedit a l’arxiu per la inexistència de delicte. Ja hem iniciat accions contra la DAI per denúncia falsa, i sol·licitat el relleu al capdavant de l’àrea disciplinària de la DAI del responsable de la investigació, el Sr. Josep Graells Giribet.

Barcelona, 19 de febrer de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.