JURIDIQUES

NOU ÈXIT JURÍDIC CONTRA LA DAI QUE COMPORTA L’ANUL·LACIÓ DE TOTES LES SANCIONS DISCIPLINÀRIES

58/2024

Com sempre hem denunciat a totes les sessions del Consell de la Policia, té menys drets un mosso expedientat que qualsevol investigat en un procediment judicial. El cap de l’àrea disciplinària Inspector Josep Graells ha donat ordres als instructors dels expedients disciplinaris, funcionaris que assumeixen el seu rol de titelles, de no citar als companys expedientats a cap actuació instructora. D’aquesta forma, es fan declaracions testificals clandestines dins el procediment sense que haguéssim pogut intervenir en la presa de declaració. Després, per evitar que tornessin a declarar els testimonis, reproduïen les seves declaracions com a “prova documental” que utilitzaven per fonamentar la sanció.

El Jutjat Contenciós Administratiu ha estimat íntegrament la demanda d’USPAC i ha considerat que són nul·les de ple dret, per vulneració del dret fonamental de defensa, totes les sancions on no s’hagin citat als expedientats a les diligències acordades per l’instructor.

A la pràctica, això suposa que siguin declarats nuls en cascada tots els expedients disciplinaris per mala praxi de la DAI. Però, malgrat això, el director general Pere Ferrer ha donat ordres de recórrer al TSJC aquesta decisió. Tant el director Ferrer, com l’inspector Graells, han manifestat obertament al Consell de la Policia que fins que els tribunals no els hi obliguin definitivament, continuaran limitant tot el que puguin el dret de defensa, el dret d’assistència lletrada, o el dret dels expedientats a què les declaracions es facin quan menys perjudici els hi comporti per la seva vida familiar i personal.

La DAI és una autèntica dictadura utilitzada per Prefectura i el director general pels seus propis interessos, moltes vegades aliens a la funció policial i més a prop de la prevaricació. No trigarà a arribar-vos una querella per prevaricació si no canvieu en els dies entrants.

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT DELS MOSSOS

Barcelona, 14 de maig de 20247

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.