NOVA CLATELLADA A LA “DAI” QUE HAURÀ D’INDEMNITZAR AMB 36.000 € MÉS INTERESSOS A UN COMPANY SUSPÈS IL·LEGALMENT DE SOU I FEINA

63/2023

Els fets es remunten a l’any 2017 quan la DAI, falsejant una citació per declarar una Informació Reservada, va citar a un company per possibles consultes indegudes per fer-li una prova d’estupefaents on, suposadament, va donar positiu. Li van retallar diversos flocs de cabell per un anàlisi posterior; i se li va indicar que si es negava al fet de que se li tallés el cabell d’aquesta forma, se’l sancionaria amb una falta
molt greu.

Durant la tramitació de l’expedient disciplinari, es va intentar suspendre de sou i feina dues vegades,
resolucions que van ser anul·lades judicialment per l’absolut despropòsit en la realització i resultats de les mostres comandades per la Dra. Santaularia en complicitat amb la DAI. Malgrat això, un cop es va dictar la resolució sancionadora se li va suspendre un any i un dia de sou i feina amb trasllat de destí.

USPAC es va quedar aïllada al Consell de la Policia denunciant que no existia cap protocol per prendre les mostres, que no es deixava fer un contra anàlisi imparcial, que no hi havia garanties, i que no es podia presentar la DAI a la feina, tallar el cabell com li doni la gana sense tenir en compte la imatge i la dignitat dels companys o companyes afectades.

Després de lluitar durant anys, amb informes pericials i contra anàlisi, el Tribunal Superior de Justícia ha determinat que el resultat de la mostra de saliva va ser negatiu; i, per altra banda, que les mostres de cabell analitzades van ser manipulades i alterades tot trencant-se la cadena de custòdia. Ara, més que mai, es posa de manifest la necessitat estar defensat pels millors serveis jurídics.

El Departament haurà d’indemnitzar al company amb el salari deixat de percebre; cotitzar un any sencer per un policia que no ha treballat; abonar-li els interessos; i els danys i perjudicis que hem començat a reclamar.

Seran els ciutadans qui hagin de pagar la mala praxis de la DAI i sense que ningú assumeixi ni els demani responsabilitats.

 

Barcelona a 06 d’abril de 202

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.