RESUM REUNIÓ REGIONAL METRO SUD 08-06-2021

PDF

167/2021

Servei de neteja a les dependències policials:

Durant dues setmanes del mes de maig, per problemes amb la contractació, es van reduir les hores de neteja durant els caps de setmana. Per intentar pal·liar aquest fet, es van redistribuir les hores que es tenien contractades amb l’empresa, i el problema va quedar menys agreujat.

Des de l’1 de juny, amb nou contracte, s’ha augmentat el número d’hores de neteja a totes les comissaries. Ara mateix, hi ha contractades un número superior d’hores de neteja, comparat amb les que hi havia abans. Les hores de neteja COVID (quan s’activen perquè hi ha un cas de COVID en alguna dependència) funciona correctament.

Problemes amb les talles de vestuari:

Confirmen que les talles dels pantalons operatius d’hivern i d’estiu són 2 talles més petites. Mentre que tothom ha tingut coneixement d’aquest fet, els canvis de talla es van anar solucionant fent el canvi de talla corresponent, de manera individual. Segons Administració, a dia d’avui totes les oficines de suport i els diferents serveis d’administració ja tenen coneixement d’aquest “canvi de talla”, de manera que es té en compte a l’hora de realitzar noves comandes de pantalons.

USPAC demana que es realitzi de manera formal un recordatori sobre aquest canvi i que es comprovi, també, si les talles de les camises també han canviat.

Rènting de vehicles i avaries:

• Hi havia hagut problemes amb les llums d’avaria dels sensors dels airbags (ABP Gavà, ABP Cornellà i ABP Esplugues de Llobregat), la quals han estat resolts.

• Demanen si hi ha algun altre vehicle amb aquest tipus d’avaria per tal de solucionar-lo. Segons el servei del taller oficial de SEAT, els airbags funcionen correctament tot i encendre’s la llum d’avaria.

• Si qualsevol vehicle presenta aquesta llum encesa, es portaria a taller oficial i es desconnectaria el fusible corresponent (sense que això afecti el seu funcionament, segons la SEAT).

Climatització:
Totes les màquines refrigeradores de la RPMS estan en servei i en bon funcionament, excepte una reparació que hi ha pendent a la CD de Viladecans (s’atura a les hores on hi ha pics de calor).

Quedaria pendent el canvi d’algunes peces a diferents màquines d’altres comissaries (peces que no impedeixen el bon funcionament actual). S’anirà realitzant a mesura que es vagi tenint pressupost (la majoria estan aprovats i s’estan realitzant els canvis).

Hi ha una queixa per la climatització (ABP Hospitalet, ABP Martorell i CD St. Vicenç dels
Horts), ja que la temperatura no es pot regular manualment. Des d’administració confirmen que és així. Que el control de la temperatura està “domotitzat”, ja que si es pogués regular manualment es faria malbé. Tot i així, sí que es pot regular en un marge de 3 graus a dalt o a baix i també informen que a cada comissaria hi ha instal·lat un ordinador de control des d’on es pot regular la temperatura fixada.

Les reparacions urgents que hi havia previstes per a l’ABP d’Hospitalet estan realitzades. I està previst canviar la màquina refredadora durant el tercer trimestre (autoritzat).

Es demana que totes les queixes sobre climatització es vehiculin en el canal corresponent d’administració, per tal que la incidència s’obri bé i es pugui tractar i resoldre.

Seguretat a les comissaries:
La majoria de temes es deriven a “la comissió de seguretat”. Tot i així s’ha fet esment:

• S’està realitzant la instal·lació de la il·luminació de l’exterior de la CD de St. Vicenç dels horts.

• S’ha instal·lat el sistema de control d’accessos a totes les comissaries de la RPMS (actualment en fase de proves i continuarà així fins que es connectin als servidors).
• Càmeres: no hi ha novetats.

• Codis de seguretat per portes d’accés: s’han instal·lat amb el codi que duia de sèrie des d’“infraestructures.cat”. Cada ABP disposa d’un manual per canviar-lo. Una vegada estiguin connectats els servidors, es complimentarà la seguretat amb l’obertura de portes amb targetes.

• Sistema d’accés a pàrquing mitjançant una barrera sense mesures de seguretat suficients (CD St. Vicenç dels Horts i CD Viladecans entre d’alteres): remeten a “la comissió de seguretat”.

Parc mòbil. Canvi de vehicles:
Hi ha una nova licitació de 386 vehicles logotipats per a finals d’any. La distribució la farà la Divisió Técnica de Planificació de la Seguretat, segons el criteri que decideixin. No es coneix quin tipus de vehicles es tracta: trasllats, USC, mampares…

ARRO:

• Uniformitat i material: el material específic (casc i anti-trauma) està entregat. Pendent granotes (d’estiu i d’hivern) i funda d’armilla especifica de ARRO. S’han enviat correus i realitzat trucades, però no han obtingut resposta. També s’ha intentat fer una comanda de manera extraordinària, però no va ser autoritzada. Estan a l’espera de resposta.

• Ubicació: el projecte d’ubicació a les instal·lacions de l’aeroport de Barcelona – El Prat de Llobregat continua en procés. No es coneixen terminis.

ABP Hospitalet:

• Menjador sense finestres: tot i haver-se realitzat reformes, no es poden instal·lar finestres (pel propi disseny de la comissaria). El menjador s’ha ampliat 25 m2 i actualment disposa d’un total de 72 m2. La renovació de l’aire es realitza de manera mecànica i funciona correctament.

• Petició d’instal·lació de cortines als despatxos d’OAC que donen a l’exterior: segons administració, no consta cap petició.

• Petició material i ordinadors per despatxos de UI: segons administració, no consta cap petició.

• Fundes de portàtils insuficients i en mal estat: es recorda que si es tracta de material de telecomunicació trencat o avariat s’ha de tramitar amb un document TEL 02. En cas que es sol·licitin més unitats, es realitza mitjançant el document TEL 01.

• Piles: s’informa de nombre insuficient de piles carregades a l’hora d’iniciar el servei. Es pren nota.

ABP Gavà:

• Plaga de mosquits: es va efectuar una neteja de canonades fecals, mitjançant una cuba, el dia 26 de maig. A més, s’ha arribat a un acord amb l’empresa que va realitzar el servei i està previst que es realitzi aquesta neteja 2 cops a l’any (primavera i finals d’estiu). També es realitzarà aquest servei a l’ABP de Gavà, l’ABP d’Esplugues de Llobregat i l’ABP de Garraf, ja que també hi havia aquesta problemàtica.

ABP Martorell:

• Manca de vehicles: s’està gestionant. Proposen cessió de vehicles des d’altres ABP’S, de manera provisional.

CP Brians:

• Es sol·licita que s’instauri un Servei d’administració, ja que actualment no en tenen. Administració demana que es realitzi la petició i manifesten que ho tindran en compte.

Sala Regional Metropolitana Sud:

• Mascaretes: es confirma que s’està fent un repartiment equitatiu per número de personal i servei a les diferents comissaries, tant de FPP2 com de quirúrgica.

• Tancament i trasllat: previst per al 2022, tot i que consideren que aquest termini podria ser molt just i creuen que hi ha possibilitats que s’allargui en el temps.

• Ubicació nova: es preveu al carrer Bolívia de Barcelona (Base) tot i que manifesten que no hi ha cap decisió ferma al respecte.

ABP Sant Feliu de Llobregat i Serveis Regionals:

• Aparcament: Pel projecte municipal de projecció de carril bici, que hi ha aprovat a l’Ajuntament de la localitat, s’eliminaran moltes places d’aparcament de la carretera de la Sàmson. Davant la problemàtica que s’espera (actualment ja hi ha problemes per trobar aparcament a la zona), es va demanar que s’habilités una zona de pàrquing alternativa per als treballadors de la comissaria regional i de l’ABP (es va proposar el pàrquing municipal del carrer de les Teixidores), però no es va aprovar.

Finalment, han considerat des de l’Ajuntament, modificar la disposició d’aparcaments de sèrie a bateria per, d’aquesta manera, intentar recuperar més places d’aparcament a aquesta carretera.

• Servei de recepció: es preveu la incorporació del tècnic de suport no policial que donarà suport a l’agent de recepció.

CD Sitges:

• Desguàs: no s’ha arreglat de manera definitiva el desguàs dels banys ni dels vestidors. No consten queixes de pudor des del segellat dels embornals (es va tractar d’una mesura provisional). Estan a l’espera de l’informe de l’obra per la correcció definitiva.

• Màquina d’ampolles d’aigua 1,5l: demanades per a totes les comissaries.

ABP Garraf:

• Vidre peixera: es tracta del vidre fixe que no permet escoltar amb claredat a la persona que s’està atenent. Informen que ha de passar per la comissió de seguretat.
• Impressora a peixera: Sol·liciten saber per a què s’utilitzaria i quantes impressions es tindria previsió de fer. En tot cas i depenent d’aquesta previsió, es podria estudiar instal·lar una impressora domèstica.

ABP Alt Penedès:

• Emmagatzematge de cànnabis: s’han sol·licitat 2 contenidors més (un a l’ABP Alt Penedès i l’altre a l’ABP Martorell). Es troben a l’espera de rebre’ls. També es fa menció al nou magatzem per a substàncies, ubicat a Nou Barris, que estarà en funcionament aviat (es troba a l’espera dels permisos).

• Q3 OAC: parlat amb l’equip directiu de l’ABP, no veuen adient aquesta mesura. Ens mantindran informats.

GENÈRIC:

 Es cobriran els efectius de l’estiu, que tinguin vacances o altre tipus de permís, amb servei Hores Extres? En principi no. Només hi ha planificades HE per POEA.

 Guàrdies No Presencials, de l’escala intermèdia, durant el cap de setmana: Desconeixen com ho acabaran regulant. Depenent de Govern nou i Departament nou. Pendent de futures reunions de la Prefectura amb la Direcció General, i als acord finals amb els sindicats.

 Comissió de serveis: es perpetuen en el temps i no cobreixen les places que es deixen vacants. Pendent de futures reunions de la Prefectura amb la Direcció General. S’intenta que amb els concursos quedi resolt el problema de places.

 Previsió agents en pràctiques: quant temps es queden?; quan demanen destins?; quan canviaran?…: no hi ha informació sobre aquesta qüestió. En un principi no es canvia de destí, fins que acabi la propera promoció (28a), però no és segur.
En referència a què faran per al concurs general: aposten perquè a les bases ho especificarà, però no ho asseguren.

 Material antiavalots: Des de la divisió tècnica s’ha fet un repartiment, i a la RPMS s’ha repartit a l’ABP Garraf i a l’ABP Alt Penedès (6 escuts, 15 cascos i 15 defenses d’ordre públic). Està previst repartir a més comissaries, però no es té data.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

23 de juny de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.