GironaREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPG 22-11-2023

185/2023

Aquest dimecres, 22 de novembre de 2023, s’ha celebrat la reunió amb els Cap de la Regió, Servei d’Administració i Sindicats.

Us informem dels punts més rellevants tractats:

 • Previsió obertura Sala Regional de Comandament de Girona: La Cap de la Regió informa que la previsió de Prefectura és que s’obri al juny del 2024, però no operativa al 100%, es faria una prova pilot i al mes d’octubre entraria en ple funcionament. S’ubicaria al mateix edifici on estava anteriorment, s’està estudiant com habilitar els espais i una opció seria posar mòduls per vestidors i menjador. Es farà un oferiment als efectius que tenien plaça, fins i tot els provisionals, les vacants s’oferiran a nivell regional i si en falten més, a nivell de tota Catalunya. La previsió és que només es gestioni la regió de Girona amb uns 90-100 efectius.

 

 • Previsió d’obertura de la CD de La Jonquera i serveis que està previst que s’hi traslladin: Segons la Cap d’Administració, l’obertura està prevista pel març del 2024 i la Cap de la Regió informa que disposarà dels serveis propis d’una CD, amb uns 40 efectius i amb estructura de comanaments, igualant-la a altres de la regió com Banyoles o Salt, i amb caps de torn per escamot. No està previst el trasllat de l’ART Figueres a la CD de la Jonquera.

 

 • Magatzem central de substàncies: La Cap de la Regió informa que la prova pilot a la RPMB està funcionant molt bé i s’està pendent d’un protocol definitiu que permetrà estendre el seu ús a les altres regions.

 

 • A la RPG hi ha 104 efectius en segona activitat, previsió per cobrir aquestes vacants:  La Cap de la Regió ens informa que ja ha elevat aquesta mancança a prefectura, i que afecta a agents i comanaments.

 

 • Previsió de l’inici de les obres per solucionar el problema amb les escales de l’ABP de La Bisbal: La Cap d’Administració informa que ja s’ha tramitat l’expedient per l’any 24, i està previst que comencin al gener del 24.

 

 • Escales de la comissaria de Sant Feliu: La Cap d’Administració ens informa que la despesa del passamans està autoritzada pel 2024, sense concretar la data exacta.

 

 •  Comissaria d’Olot. Problemes amb la tanca perimetral: La Cap de la Regió ens informa que ho tractaran a nivell regional, en la Comissió de seguretat de les comissaries.

 

 • Previsió de col·locació de mòduls a la CD Banyoles per solucionar el problema d’espai dels vestidors: A la reunió d’infraestructures es va informar que es faria al 2023, però la Cap d’Administració ens informa que no en té coneixement i des de Regió es va fer la petició, però no es té més informació.

 

 • Previsió d’arribada dels vehicles per trànsit i els tot terreny (prevista abans del 31 de desembre) Quants està previst que arribin a la regió? Han d’arribar 176 vehicles nous, però no es pot confirmar el numero dels que vindran a la regió de Girona i ens informen que resta pendent la licitació de 529 vehicles nous.

 

 • Tanca perimetral exterior de la comissaria de Lloret. Hi ha previsió de la substitució de les barreres per unes portes corredisses? La Cap d’Administració i la Cap de la Regió ens informen que no els hi consta cap informació sobre aquesta actuació.

 

 • Les obres de millora de l’Oficina de Portbou encara no s’han fet, hi ha data prevista? S’està pendent de les obres per part de l’Ajuntament i la Cap de la Regió diu que la previsió és que en 5 anys s’obri una Oficina a Llançà, igual que es preveu l’obertura d’una oficina a Sant Feliu de Buixalleu i una nova comissaria regional a Mas Xirgu.

 

 • Porta principal de l’ABP de Ripoll. S’espatlla reiteradament: La Cap d’Administració ens informa que s’havia detectat un problema en l’estructura però ja s’havia solucionat i no els hi constaven més incidències, però faran la consulta.

 

 • Guàrdies de UI: Les guàrdies GNP van lligades al nombre d’efectius, i la Cap de la Regió ha donat l’ordre a les ABP que abans de finals d’any s’han de regular tots els efectius que es troben en aquestes unitats, això permetrà que puguin entrar a la roda de les GNP i se’ls reconegui el nivell, encara que comporti la modificació de la RLT. Està previst que cada regió presenti la seva proposta de com es cobriran les guardes de UI, i la regió de Girona vol plantejar un sistema híbrid, que combini presencials amb no presencials. Hi ha la previsió d’unificar les guàrdies d’algunes comissaries com Olot i Ripoll. Els caps UI mantenen el sistema actual.

 

 • GNP d’ARRO: S’està treballant per homogeneïtzar-ho al territori, similar a la BRIMO, amb guàrdies per tot Catalunya.

 

Assignació hores extres a les comissaries: La Cap de Regió vol aplicar un sistema que parteixi d’un llistat de voluntaris per ordre alfabètic, fent un sorteig per decidir per quina lletra es comença a fer roda.

Davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da o enviar-nos un correu a rpg@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Girona, 22 de novembre de 2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.