REGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONSTerres de l’Ebre

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPTE 14/09/2021

228/2021

Ahir, 14 de setembre, vam assistir a la reunió regional de la RPTE entre sindicats i Caps. Aquest és el resum dels punts aportats per la USPAC i si necessiteu ampliació o aclariment podeu contactar directament amb el delegat/da de la vostra zona:

ABP TORTOSA

– Manca efectius i caporals a l’ARRO RPTE: Actualment tenen 35 agents a l’ARRO RPTE i falta cobrir amb 3 caporals més. No tenen intenció, de moment, de fer cap oferiment, ja que s’esperen a la resolució dels diferents concursos de trasllats i promoció per si envien algú. Si s’escau, faran l’oferiment més endavant.

– Incompliment adaptació calçat: Parlat també amb l’administració i elevat a Vigilància Salut per part d’USPAC, la cap d’administració reconeix la disfunció per part de Recursos Materials i estan fent gestions per pagar la factura (total o parcial) del calçat que l’agent va avançar abans de final d’any.

CD AMETLLA DEMAR

– UMAR Ametlla de Mar: Disfunció en les dietes dels companys de la Marítima que van realitzar cursos, la resta d’unitats d’altres destins ja han cobrat. Aquest tema s’ha elevat també a Subdirecció i demanem l’estat dels tràmits i previsió de cobrament. Ens responen que justament van rebre les instruccions al respecte dilluns passat i els afectats ja saben com amb de modificar els corresponents DAD per donar-li tràmit. USPAC ha presentat queixa per la nefasta gestió i demana que s’accelerin els tràmits!

– Relacionat amb el punt anterior queda pendent encara el pagament de les dietes del curs de Sala (novembre i desembre de 2019) d’un company que hem reclamat reiteradament, està traspassat a Barcelona i USPAC ho va parlar directament amb Subdirecció que està fent gestions al respecte.

Mora d’Ebre

– Plaga mosquits a comissaria: Una empresa de desinfecció ha fet diversos controls de plagues i s’està estudiant quin és la dimensió més adient per un parany elèctric de mosquits, ja que se’n instal·laran dos (un a cada porta d’accés) per minvar-ne l’accés.

Altres punts tractats :

• Goteres als edificis de Tortosa i Amposta : L’empresa adjudicatària farà un estudi de valoració i ho arreglarà.

• Formació del Pla PENTA a la RPTE : El 29 i 30 de setembre del 2021 està prevista aquesta formació als efectius de Móra d’Ebre i de l’Ametlla de Mar per part del Consell de Seguretat Nuclear. S’ha coordinat que tothom que l’interessi pot rebre via on-line aquesta formació des de la web del consell.

• Resum de vehicles de la RPTE : 98 en total (75 vehicles i 23 motocicletes).

• Contingència CME en incendis : Ens aclareixen que bombers es gestionen ells mateixos els recursos i que no estan obligats a donar ni aigua ni entrepans als efectius del CME. Per part de la RPTE s’intenta conciliar la planificació horària amb l’emergència de forma que els efectius no es desgastin massa per jornada laboral. El mateix dia de l’emergència és difícil coordinar la contingència però si l’emergència s’allarga en el temps ja dóna temps a fer alguna gestió al respecte. Aquest punt USPAC el va elevar a la Direcció General de la Policia per tot el territori.

• Marihuana: Tenen un gran contenidor nàutic a Tortosa per aquests efectes. Actualment només es guarda el 20% de la substància intervinguda i la resta es destrueix. Al no tenir cap empresa a la RPTE de jardineria per realitzar in situ la destrucció, ho fan les diferents brigades municipals. A Tortosa hi ha una destructora per a tota la regió. Pel que fa a algun punt concret de la seguretat dels companys en aquestes actuacions els nostres delegats/des us informaran durant les visites o podeu contactar als telèfons habilitats per ampliar la informació, per raons obvies de seguretat.

La pròxima reunió serà el 14 de desembre de 2021, no espereu a traslladar les vostres queixes en el dia a dia o peticions, ho podeu fer via telèfon o al correu rpte@uspac.cat per poder-li donar el tràmit oportú de manera diligent.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S!!

Tortosa, 15 de setembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.