RESUM REUNIÓ REGIONAL RPP 24-02-2023

37/2023

  • Incidències/peticions a la RPP:

Oferiment 16 efectius Lleida: si bé és cert que la USPAC fa anys que denuncia la manca d’efectius a l’ABP, també és cert que aquest “oferiment/moviment” s’ha fet d’una manera poc transparent i menystenint la plantilla de la RPP i d’altres regions. No s’ha publicat. A més, s’ha produït dies després de tancar un oferiment públic per a tot el CME, en el qual només va sortir 1 plaça a Lleida. Anteriorment, en el Concurs General, únicament varen sortir 5 places. I “dos” dies després traiem 16 places? Tot plegat, sembla una “broma de mal gust”, o bé, una incompetència molt gran dels nostres Caps Policials i/o de la SGRH. (comunicat) UNA VERGONYA!

La Regió ens diu que ells varen demanar aquest reforç, de 15-16 efectius, amb agents en pràctiques (se’ls hi va denegar). La manca d’efectius és òbvia, ja que la plantilla és gran i molts d’ells/es no poden fer nits, torns, etc… Aquest “oferiment” i com s’ha realitzat ha vingut imposat per la Tècnica i/o la SGRH (això diuen).

Prova pilot del Departament d’Interior, a Lleida, sobre el “manteniment de l’aptitud psicofísica”. Hem fet un seguit de preguntes en aquest punt, però se’ns ha respost de manera genèrica: la SGRH va demanar voluntaris per realitzar un seguit de proves, de les quals farà un estudi que servirà, en un futur, per mantenir la salut laboral dels moss@s. Elevarem un escrit a la SGRH perquè ens digui quelcom.

Regeneració urgent de la plantilla. És una evidència que els agents de pràctiques i els de la 28a han donat “una mica d’aire fresc” a les comissaries. No obstant, volem recordar que tenim una plantilla envellida, i s’han de buscar solucions. A més, cada dia tindrem més gent amb 2a activitat i adaptacions laborals. S’augmentarà la RLT?

La Regió ens diu: els agents de la 28a no saben res (tot depèn de la SGRH). Pel que fa a les segones activitats són conscients del problema i buscaran solucions per donar una feina digna a tothom. La regió considera que els efectius de 2a activitat no haurien de comptar en la mateixa situació administrativa que aquells que estan al 100%, ja que penalitza l’arribada de nous efectius. Pel qual fa a l’RLT, consideren que no és un problema, però esperen que aquesta s’augmenti.

Un total de 69 efectius en 2a activitat a la RPP. 30 per edat i 39 mèdiques.

106 comissions a la RPP. No saben quantes són mèdiques. Que si volem més detalls, ho demanem a la SGRH.

Efectius que no poden fer nits: no tenen la xifra. Que ho demanem a la SGRH.

Actualment hi ha 794 agents i 124 caporals/es a la RPP.

Manca d’espai a tots els vestidors i comissaries. Tenim un problema greu a la regió. Comissaries molt envellides i petites. Una vergonya!!

Es dotaran d’un mínim de 3 raquetes detectores de metalls per cada Comissaria.

Parc mòbil lamentable i envellit a diferents unitats/regió (trànsit, UI, USC…), Quan arribaran els nous vehicles no logotipats… i logotipats ?… Cap novetat en la resposta més enllà de lo que ens van dir al Consell de la policia (finals de 2023;

Més formació als moss@s i que sigui contínua. No és acceptable que un agent no conegui/sàpiga els canvis d’alguna normativa com la de la 4/2015, trànsit, Codi Penal, PNT, assistència sanitària… ningú ens forma ni explica el què i el com… més enllà d’una llegida ràpida en un brífing que si aquell dia no hi ets, ja estàs perdut.

La regió diu que manca formació és un problema generalitzat al CME. Estan d’acord en la formació contínua, actualització dels canvis normatius i/o legislatius més rellevants… Parlaran amb els Caps per poder fer-ho durant torns de treball.

Greu problema amb les portes dels pàrquings, de les diferents comissaries de la regió. En especial la de Balaguer i Borges, les quals s’espatllen constantment. Caldria fer una substitució i evitar continuar llençant diners en avaries. L’administració diu que la porta de Balaguer es substituirà en breu (pressupostat).

Conferències de treball unificades: Va començar sent una cosa puntual per una manca d’operadors, relleus del 18,… però ens trobem que s’ha convertit en “habitual” que tots els efectius de les USC, de la RPP, treballin per la 501. Ens diuen que tenim raó i que hi ha problema greu al 112 per la manca d’efectius. Que la Prefectura, com sabem, està sospesant la idea de tornar Sales als territoris.

Reparacions vehicles de propietat. Tenim un greu problema i una despesa desmesurada per a l’adquisició de vehicles totalment antieconòmic. Ens estem gastant un dineral públic per la incompetència de la DGP. És una vergonya!!

Compensació dels caporals que fan Cap de torn i dels agents que fan de responsables del torn, quan no hi ha caporals. Exemple a Mollerussa, no queda cap caporal per fer el torn de nit. Altres exemples: un/a sergent/a no fa nits o té una baixa de llarga durada. Ens diuen: pel que fa a Caporals Caps de Torn, si aquesta funció és perllongada, se’ls fa la comissió perquè puguin cobrar quelcom.

Quant als agents: la “casa” no té contemplada una compensació específica per a la figura de responsable. No obstant, consideren que tenim raó i caldria regular-ho. Aquells/es que recullen i traspassen novetats, que preparen servei del dia següent… si necessiten més estona per a fer-ho, es podran apuntar allò que necessitin.

És injust que els membres dels escamots, de les diferents unitats de la regió, hem de fer les vacances “fora de l’estiu”, i altres grups de la mateixa unitat facin sempre juliol i agost… A més, ens ho “recompensen” posant romanent a l’estiu i denegant constantment PAP’S. Un maltractament reiterat!!

 

  • USC Segrià (Lleida)

Regeneració plantilla. No ha vingut, novament, cap agent de pràctiques.

Denunciem que es planifica formació sense disposar d’hores de romanent i superant les 1680 hores anuals, per imposició del Cap de l’ABP. Estan “pervertint” el sistema, obligant als moss@s a treballar més hores d’allò que marca la normativa sobre jornada i horaris, la qual diu ben clar que la jornada laboral anual és de 1680h. La regió ens diu que quan un moss@ no té suficients hores de romanent, no se’l pot obligar a fer la formació ni a convocar a cap reunió. A no ser que sigui voluntari i pactat amb l’ABP. Pel que fa a les 6 hores de formació pendents d’imputar el 2022, ens confirmen des de l’administració que ja s’ha fet.

Romanent torn de nit i cap de setmana. Torns de vacances injustos pels efectius dels escamots. Denegació constant de PAP’S.

No tenim prou en treballar els caps de setmana i festius de l’any, que com a “premi” ens posen romanent els divendres i dissabtes de T/N, durant l’estiu. ÉS UNA VERGONYA. I denota que qui ens planifica està còmodament en el seu “despatxet” sense patir a la seva salut el fet de fer torns, nits… A més, sempre fan les vacances al juliol i agost, quan la resta ens hem de repartir per tots els cicles.

Recordeu companys/es, quan us posin aquest romanent i us creï ansietat o quelcom similar, incompatible amb el desenvolupament de la funció policial, heu d’adreçar-vos als centres de salut de l’ICS i demanar quelcom…

Adequació/reforma espais: 4 anys després del tancament de la SRC, encara no tenim l’espai aprofitat ni l’augment de locutoris de l’OAC. Doncs bé, ara resulta que encara NO s’han licitat les obres de 0,5 milions de €, les quals no inclouen les obres de l’OAC. Ens sembla indigna aquesta situació. A més, mossos que s’han de pelar de fred treballant a l’antiga Sala, ja que aquesta no té calefacció. Vergonyós.

Ampliació comissaria (vestidors): ens diuen que de moment no hi ha res del cert, ja que el conseller va anunciar la creació d’una nova comissaria al Centre de Lleida on, suposadament, s’ubicaria l’ABP. Però, la regió no sap res. No obstant, hi ha pressupostat 0,5 milions de € per, inicialment, posar mòduls i ampliar els vestidors.

Mentre no arriba, al vestidor femení posaran una altra porta en comptes de cortina.

Seguretat: És incomprensible que a Lleida tinguem, de manera obligada, agents atenent en un taulell sense disposar d’un Arc de seguretat. A més, si aquest està agafant una denúncia no pot controlar la seva esquena i el poden atacar. Demanem, novament, eliminar la figura del taulell. Ens diuen que, davant la manca de locutoris, l’ABP vol mantenir la figura del taulell. Ara bé, tornen a proposar eliminar la sala d’espera i fer allà com una espècie de taulell per poder rebre denúncies.

Dutxes precintades: ens diuen que es fa per obligació, ja que s’ha tingut 4 avaries a la caldera i aquestes han trigat molt a reparar-se per culpa de l’empresa.

Arc de seguretat: no tenen previst posar-ne cap. Ho demanarem més “amunt”.

 

  • Balaguer

Porta pàrquing espatllada durant setmanes. Ens diuen que es canviarà, en breu.

Canviar ubicació de l’OAC o bé una adequació, ja que és l’únic locutori que es rep gent constantment i no té finestra, ni ventilació/llum natural. Així mateix, denunciem, novament, la manca d’espai del vestidor femení.

Això de l’administració és una vergonya i un despropòsit. A la darrera reunió ens varen dir: tenim dos pressupostos i esperen iniciar les obres el més ràpid possible. Doncs bé, ara es veu que l’obra del locutori de l’OAC queda aturada. Pel que fa a vestidors femenins: l’obra està adjudicada i en breu es farà.

 

  • Les Borges Blanques

Manca d’espai generalitzat. És indecent: ens diuen que en són plenament conscients. Es posaran mòduls (sense concretar tempos). Pressupost de 90.000 €.

Marquesina: ens diuen que serà pels agents Rurals, ja que l’han pagat ells. Ens sembla de molt mal gust que passi això. Uns si i altres no? Sent tots d’Interior…

 

  • Mollerussa

Nova comissaria: és “com el dia de la marmota”. Estem igual que fa anys;  pendents de la publicació del nou decret d’estructura i de l’inici de l’obra, la qual s’hauria d’iniciar aquest estiu (segons la propaganda política). No tenen  vergonya!

Brífing al pàrquing: s’ha denunciat diverses vegades aquesta situació indecent. La regió considera que estan “forçats” per la manca d’espai. A més, diuen que el brífing és curt i que quan es surt al carrer a fer un control també fa fred. “Ole tú” !

 

  • Tàrrega

Manca de locutoris i manca d’espai en general. El brífing de trànsit s’ha de fer amb els fums dels vehicles. Vaja, és una comissaria ridícula per a tants efectius. No ens donen que cap novetat al respecte. Resumint, els tempos de l’administració són més lents que els cargols… una vergonya!!

Vestidor dones, el qual és un “cau”. Ídem a la resposta anterior…

 

  • Ponts

Finestra menjador. I finestra despatx cap de torn. Fa anys i panys que s’està fent aquesta petició més que necessària. Doncs ara resulta, després d’haver-nos dit que SÍ diverses vegades, que la finestra al menjador no es pot fer. Vergonyós.

La finestra del locutori del Cap de torn si que es farà, suposen que en breu.

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.