Metropolitana BarcelonaREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

REUNIÓ REGIONAL SINDICATS I CAPS RPMB 04-03-2021

34/2021

Us fem un detall dels punts més importants que s’han tractat a la reunió:

GENÈRICS:

Material protecció individual COVID. Ens informen que hi ha material de prevenció COVID a totes les comissaries, menys a Eixample que hi havia alguna incidència que ja ha estat solucionada.

Desinfecció vehicles i dependències policials. Informen que s’apliquen els protocols i que s’ha ampliat les hores del servei de neteja, amb la que es fa la desinfecció dels espais de treball. Els vehicles a requeriment es desinfecten puntualment si hi ha algun cas positiu. USPAC continua demanant la desinfecció per torn per personal especialitzat.

Reposició uniforme. Hi ha incidències amb les reposicions de vestuari que, amb un nou concurs de compra de peces, als mesos de març i abril es resoldrà.

Dispositiu eleccions. Els companys/es que han treballat pel dispositiu la nit anterior al dia de les eleccions es farà constar com que han treballat en el dispositiu.

ANEM ALS SERVEIS:

Unitat Regional USC. S’ha demanat els cascs per a tots els efectius i s’agilitzarà la seva compra. També s’ha demanat formació de conducció de motocicletes, la qual es farà en breu. No hi ha previst cap oferiment per ampliar efectius.

Unitat Regional d’Instrucció d’Atestats. Al març 2020 es va sol·licitar a la CSUCOT el passi a nivell 2 i no s’ha obtingut una resposta. Ens remeten a portar-ho al Consell de la Policia i així ho farem.
Hem demanat un bossa de comandaments, a l’àrea, per cobrir les absències dels comandaments, ja que en moltes ocasions agents de l’escala bàsica s’han de fer càrrec de cobrir aquest lloc de treball. Us tornem a recordar la importància de demanar els PAP’S per l’ATRI !!!

ACD:

Roda ACD. Es torna a demanar la publicació dels criteris que es segueixen per fer la roda. No ho volen publicar i insistim que és del tot necessari.

ACD. Tornem a insistir en la reestructuració del model de custòdia de la RPMB, descentralitzant les custòdies a diferents comissaries. És un servei indigne i insalubre per als agents destinats. Després de l’escrit que va presentar USPAC, s’han netejat espais que estaven fets una pena.
Sala RPMB. Es torna a insistir en la manca d’efectius a la sala. Ens diuen que estan valorant l’impacte de la implementació de les tabletes i que segons resultats s’augmentaran o disminuiran efectius.

Nou Barris. Es posarà més vigilància i personal després dels últims esdeveniments. Estarem pendents que així sigui.

Guàrdies investigació. S’ha publicat la planificació de les guàrdies anuals. Ens informen que entre torn dia i nit: els Moss@s faran quatre guàrdies, els caporals faran una, màxim dos, i els sergents i sots tres. Es sortirà des de la comissaria de destí. USPAC demanarà compensacions, al Consell de la Policia, per ser una planificació regional.

Nova OAC a la RPMB. Abans de l’estiu està prevista la obertura d’una oficina d’atenció al ciutadà que s’ubicarà al carrer Aragó amb Girona. Estarem pendents que compleixi les diferents normatives de riscos laborals.

OAC Barceloneta. S’està esperant resposta per implementar un nou sistema operatiu i deixar de banda la connexió remota. La DSIP en té coneixement i està treballant en aquest sentit.

Vehicles paisà FURA. Alguns serveis regionals cediran vehicles de paisà als FURA, quan sigui necessari. USPAC peticiona la assignació de nous vehicles.

ABP Sant Andreu. S’està esperant resposta de la GUB per posar una línia policial de seguretat.

Custòdia Menors Ciutat de la Justícia. Es comuniquen una sèrie d’incidències relacionades amb prevenció de riscos i ens diuen que no saben res (ho hem dit comunicat vàries vegades). Passaran nota al servei de la Ciutat de la Justícia.

Els caps de la RPMB ens agraeixen el suport que s’ha donat, per part dels sindicats, als companys/es que han patit incidents en aquestes últimes setmanes. I comparteixen les reivindicacions que s’han fet de respecte cap a la tasca policial. Que per a USC, ARRO i BRIMO i resta de serveis s’agraeix l’esforç realitzat.

Recordeu que per a qualsevol incidència a la regió policial metropolitana Barcelona us podeu adreçar al correu electrònic rpmb@uspac.cat

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona a 08 de març de 2021

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.