CONSELL DE LA POLICIA (I) 07-05-2021: UN TRÀMIT PEL CONSELLER SAMPER. REUNIÓ DE COSTELLADA 3.0

PDF

71/2021

Des d’USPAC ens hem quedat perplexos per la poca voluntat, de la Conselleria d’Interior, de la SGRH i de la Prefectura, en donar una solució real a problemes i peticions històriques del Cos de Mossos d’Esquadra.

• Els primers punts han estat dos expedients disciplinaris, interposats des de l’arbitrarietat de la DAI. Hem informat desfavorablement a aquestes sancions, ja que la DAI vulnera els drets dels mossos i es converteix en una inquisició. Ha quedat palès que és urgent modificar els criteris de la DAI.

• Increment del 0’9%, previst a la Llei 11/2020 de Pressupostos de l’Estat. La mateixa excusa, són un Govern en funcions i no poden donar una data concreta.

• Canvi de model dels concursos de promoció interna (comunicat) i de la meritació del proper concurs general (comunicat)i altres. Així mateix, que s’ofereixin totes les places en el concurs.
USPAC proposa la creació, immediata, d’un grup de treball per canviar el models dels concursos de promoció interna i els barems de meritació. La resta de sindicats s’adhereixen a la proposta i es demana votar aquest punt. El Major Trapero sol·licita posposar-ho per la propera sessió.

• Condicions de treball (Acord 2020). Sol·licitem:

1) És urgent implantar la jubilació anticipada al CME.
2) Reprendre la comissió per l’estudi i aplicació del Pla de carrera professional.
3) Equiparació real amb altres col·lectius especials de la Generalitat.
4) Compensació indemnitzatòria especial (comunicat), 19€ per jornades de 12h.

Ens venen a dir que queda condicionat a un nou Govern. Es comprometen a reprendre el grup de treball del Pla de Carrera Professional, de manera immediata. I també, a activar la Comissió de Seguiment de l’acord de juliol 2020.

USPAC ha demanat que es doni compliment a la Resolució 481/XXII del Parlament de Catalunya per l’equiparació real amb altres cossos especials (bombers, agents rurals…)
• Increment retributiu del 0’30, Decret Llei 11/2020 de 7 d’abril, amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2020. (Comunicat).

La proposta d’USPAC segueix sent aplicar aquest increment al complement específic de l’escala bàsica i intermèdia; i no al Complement d’Operativitat Plena com proposava la Subdirecció. Aquest Complement d’Operativitat Plena (comunicat) el sol·licitem d’igual manera que tenen altres cossos especials de la Generalitat (Acord signat al 2019 per bombers).

• Condicions de treball (jornada, horaris i permisos CME). Conflicte col·lectiu presentat per USPAC. Sol·licitem:

1) Horari a TORN per a les unitats que es requereix la presència d’efectius durant les 24h del dia, tot l’any. Previst a l’article 5.1 del decret 146/1966, de 30 d’abril.
2) Gaudiment de les Hores Acumulades a certes unitats (serveis regionals, unitats d’investigació…). El punt 2 de la Instrucció 2/2003, de 31 de març és clar al respecte. Necessitem una solució urgent o bé com a opció el pagament d’aquestes hores.
3) Unificació de les bosses d’hores acumulades BC/BL.
4) Exempció de nits als 50 anys o 25 anys de servei, i NO als 55. Traure el màxim del % per unitats, establert al punt 1.4 de l’acord de 29 de gener de 2015 signat per un sindicat.
5) Regulació Horari Especial Específic: horari sense cap torn assignat, ni aplicació de coeficients per canvis, horari sense més garanties que les establertes en l’art. 2 i 3 d’un decret que data de 1996 (25 anys…).
6) Planificació anual fixa per les unitats que han d’estar 24h de servei. I qualsevol canvi, en la mateixa, s’apliqui els coeficients pertinents.
7) Aplicació dels coeficients pels canvis d’escamots, des del primer dia, quan sigui a proposta de l’administració.
8) Inclusió de l’ARRO a l’acord de 8 de gener de 2010 de les GNP. Ha quedat palès que totes les organitzacions sindicals estan a favor d’aquesta petició.
9) Pagament de la nocturnitat durant el període de vacances (comunicat).
Per aquests punts detallats s’ha demanat la votació per iniciar, de manera urgent, un grup de treball per tal d’afavorir la conciliació familiar, inexistent actualment.
• ACD BARCELONA: USPAC ha demanat el reconeixement d’un nivell d’especialitat per aquest servei que reconegui i compensi la tasca diària dels agents i Comandaments en aquesta destinació. El propi Conseller Samper diu que en són conscients de la insalubritat i les condicions pèssimes del lloc de treball i es comprometen a fer millores (tant d’infraestructures com de condicions laborals)

• Auditoria pandèmia. Ens traslladen a una reunió on ens aportaran dades de l’anàlisi que han fet. De l’auditoria que hem demanat, NO ens donen resposta.

• Petició d’una retribució extraordinària per al CME per l’especial dedicació en la crisis del coronavirus. El director es torna a excusar amb la transitorietat del Govern, però diu que està a favor que el CME rebi aquesta paga.

• Vacunació Covid-19: A partir de la setmana vinent tornaran a aplicar el criteri de servei essencial i es començaran a vacunar tots els mossos que no van fer-ho en un primer moment. Quant a la segona dosis, serà a les 16 setmanes de la 1a dosis, pendent encara de si serà amb AstraZeneca o Pfizer (segueixen criteris der Salut).

S’han tractat, únicament, 13 punts dels 42 que s’han presentat. L’agenda del Conseller ha impedit allargar la reunió. Ens emplacen pel divendres 14 de maig. Us informarem.

07 de maig de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.