CONSELL DE LA POLICIA (II) 19-01-2022

5/2022

Aquest matí hem tingut la segona sessió del Consell de la Policia posposada al desembre. Us passem un resum dels punts que hem tractat. Informació sobre l’estat de les actuacions per donar compliment a l’Acord signat el 2 de juliol de 2020:

• La jubilació anticipada: Finalment el Cos de Mossos d’Esquadra s’incorpora el dret d’accedir a la jubilació anticipada, una qüestió de justícia i que ens equipara en aquest sentit a la resta de cossos i forces de seguretat, davant el greuge evident que estava patint el nostre col·lectiu. Davant de molts dubtes que existeixen a dia d’avui, pel que fa a la seva tramitació, s’està centralitzant amb la Subdirecció General de Recursos Humans i ens convocaran en breu a una reunió monogràfica per resoldre els dubtes. Ens informen que avui mateix emetran les tres primeres resolucions de jubilació. Enhorabona als companys!

• Pla de Carrera Professional per a les Unitats de Seguretat Ciutadana: Es reprendran, en breu, les reunions per continuar els treballs iniciats. (comunicat)

• Equiparació amb d’altres funcionaris de cossos especials del Departament d’Interior: Ens remeten a què s’ha complert l’Acord de 2020. USPAC segueix exigint el compliment de la Moció 28/XIV, de data 21 d’octubre de 2021, i iniciar el grup de treball per assolir l’equiparació REAL retributiva i de drets entre el CME i la resta de col·lectius especials de la Generalitat, (últim comunicat).

• Compensació indemnització especial-MOIN: La comissió de retribucions no va autoritzar que s’inclogués en l’acord signat al 2020. S’ha tornat a trametre una nova proposta. La proposta d’USPAC segueix sent el pagament de la mitja dieta (19 euros) per a TOTS els torns de 12 hores, independentment que sigui entre setmana o no. (últim comunicat).

• Informació sobre l’acord de nocturnitat, canvi del model dels vals de roba i classificació i actualització retributiva de llocs de comandament. Aplicació del 0,3% d’increment del 2020 i aplicació separada de l’Acord: En breu enviaran una proposta definitiva amb les esmenes que les organitzacions sindicals hem anat aportant en les diferents reunions. (últim comunicat)

• Informació sobre el grup de treball d’horaris i conciliació. Inclou un seguit de punts d’entre els quals hi són: Creació meses negociació horaris; regulació horari especial específic; ampliació guàrdies no presencials a horaris especials específics; permís retributiu per a la cura de fills confinats; bosses acumulades dels comandaments de l’escala intermèdia; compensació per a l’ús de mòbils (disponibilitat); criteris distribució hores extra; permisos; compensació per treball en festius; gaudiment d’assumptes personals en fraccions; comissió sobre el teletreball en el CME… En aquest sentit es tractaran tots aquests temes en el Grup de Treball d’Horaris i Conciliació, que s’ha creat a tal efecte, i en breu s’iniciarà.

USPAC vol fer incidència i ho vol traslladar en el marc del Consell, el cas greu de les hores acumulades i el seu cobrament en cas de mort dels companys/companyes per part de les seves famílies. Actualment NO es retorna el treball realitzat per aquests companys/es a les seves famílies/hereus. INAUDIT i INJUST.

Des de la Subdirecció General de Recursos Humans se’ns diu que tècnica i normativament NO es poden abonar, però estan buscant una solució. Des de la USPAC exigim una solució, davant aquests casos tant excepcionals. És una qüestió de justícia.

• Renovació del parc mòbil al CME: Ens informen d’una licitació al 2020 de 482 vehicles nous, amb arribada prevista per novembre d’aquest mateix any i s’ha tramitat una segona licitació pel primer trimestre de 2023 amb 269 vehicles més. És especialment preocupant la situació a trànsit, Investigació, ordre públic… així com la poca previsió de vehicles tot terreny purs arreu del territori.

• Sala 112 de Reus: USPAC ja ha traslladat en nombrosos escrits la necessitat de l’avaluació de riscos dels treballadors no només de la Sala Reus sinó de la resta de sales del territori, així com fer un estudi de les càrregues de feina dels treballadors, garantint els descansos necessaris i el dret als permisos que actualment, donada la manca d’efectius, s’estan denegant reiteradament.

• Revisió del tancament de sectors de trànsit: S’ha elevat a la nova Prefectura i està en via estudi. USPAC reitera la necessitat de revertir la decisió errònia que es va prendre, i aprofitar el nou topall d’efectius al CME per augmentar no només els efectius d’USC sinó també els de Trànsit, amb una plantilla molt envellida i curta, per poder donar un servei de qualitat a la ciutadania. (últim comunicat)

• Indemnització als membres del CME pels danys patits en acte de servei: La proposta d’Instrucció que ens van passar i a la qual es va fer esmenes, ens donaran aquesta mateixa setmana resposta a les al·legacions fetes. USPAC sol·licita que la Instrucció surti el més aviat possible i que reguli la Sentència 956/2020, i que mentre l’Administració doni resposta expressa a totes les reclamacions d’indemnitat que s’estan efectuant i sense demora.

• S’ha traslladat, novament, la necessita d’un perllongament d’AP’S: Davant l’impacte que ha tingut la sisena onada de covid19 i la seva afectació al servei que ha produït denegacions constants de permisos en molts destins i unitats. Està en via d’estudi però de moment sense resposta. Recordem a Subdirecció que manquen 12 dies per finalitzar l’any policial. (últim comunicat)

El Comissari en Cap ha traslladat un missatge de voluntat sincera i real d’interlocució permanent i voluntat de resoldre problemes. Esperem de veritat, que això es vegi reflectit en presa de decisions encertades i millores per a tot el Cos de Mossos d’Esquadra. És més que necessari.

19 de gener de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.