RESUM DE LA REUNIÓ ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA COMISSARIA GENERAL D’INVESTIGACIÓ CRIMINAL 09-03-2022

PDF

57/2022

Ahir, ens vam reunir els sindicats representatius i els caps de la Comissaria General d’Investigació Criminal. Us fem arribar el resum dels punts tractats més importants:

1. S’ha plantejat novament la “dubtosa” valoració de les proves finals del concurs d’investigació. Problema que ja vam denunciar amb els diferents concursos oposició d’ascensos. Avui dia hi ha transparència 0 i així ho hem denunciat.

2. No volen facilitar-nos l’ocupació de places actuals a l’especialitat d’investigació, tant a la bàsica com a l’avançada, continuem amb transparència 0.

3. Tots els temes sobre materials i equipaments ens responen que s’ha demanat, però no es fa cas a les seves necessitats. Els materials més bàsics per treballar prèvia petició es lliura, de no ser així ho traslladeu a riscoslaborals@uspac.cat i ho elevarem.

4. Insistim de nou amb el pla de carrera professional per l’especialitat d’investigació i que es faci a la mateixa vegada que s’elabora el de Seguretat Ciutadana, per cert actualment parat! Ho estudiaran, diuen, com sempre…

5. Parc mòbil, ens responen que s’ha demanat renovació de la flota i canvi dels models de vehicles, però manifesten no s’està massa per la labor. Una vergonya!

6. Nou projecte Policia Científica Avançada: Ens comuniquen que la proposta està a sobre la taula: es planteja eliminar les unitats de científica de les unitats bàsiques d’investigació perquè passin a UTPC, eliminant centres de treball (de 59 actualment a 24). Encara no és definitiu i depèn també del canvi del model d’estructura i nou decret.

7. Es torna a plantejar la modificació de la instrucció de vacances per als efectius de la família d’investigació, mai s’han escoltat les nostres propostes, com disminuir el límit del tant per cent per període o tenir en compte els períodes de vacances escolars. Ens diuen que no depèn d’ells i no poden fer res, veurem si tenen en compte les esmenes presentades per USPAC a Subdirecció.

8. El resultat del darrer concurs, amb nombroses vacants, deixa ferida de mort una especialitat que ha deixat de ser atractiva pels propis efectius que hi són actualment, amb un horari especial específic que cal canviar, sense una regulació concreta de les guàrdies, sense cap garantia de conciliació familiar i amb un nivell retributiu insuficient.

El cap de la Comissaria General es compromet a fer reunions amb els sindicats per conèixer la informació que li puguem aportar i contrastar-la per poder assolir millores a l’especialitat. Tant de bo siguin més efectives que les reunions actuals!

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS
10 de març de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.